ETKİNLİK DUYURUSU: Pazartesi, 9 Temmuz 2018 tarihinde, saat 19.30'da Çocuk İstismarına ve Kadına Yönelik Erkek Şiddetine Karşı Kadın Eylemi

Bodrum Yarımadası'nda bulunan tüm Kadınları Pazartesi günü, 9 Temmuz ' da saat 19.30'da "ÇOCUK İSTİSMARINA ve KADINA YÖNELIK ERKEK ŞIDDETİNE KARŞI" Bodrum Belediye Meydanı karşısındaki Kadın Ağacının önünde dayanışmaya çağırıyoruz!
Çocuğa ve kadına yönelik cinsel istismar ve şiddeti önlemek yerine, suç gerçekleştikten sonra kısasa kısas ve ortaçağ mantığına dayalı, evrensel hukuk ilkelerine aykırı bir şekilde kullanılan idam çığırtkanlığı hiç bir şekilde çözüm teşkil etmez! 
*Oysa, çocuğa ve kadına karşı cinsel istismar ve erkek şiddetine dayalı suçlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nda suçun yargılanması ve cezalandırılması için gerekli ve yeterli cezalandırma hükümleri mevcut. Ancak kamuoyuna mal olan davalarda görüldüğü üzere, bu hükümlerin gerçekleştirilmesine yönelik adalet ve yargı sisteminin yetersiz ve erkek lehine uygulamaları söz konusu. Var olan cezaların uygulanması esnasında, "rıza" tartışması, "kadının özel hayatı", "çocuğun sesini çıkarmamış olmasını kabul ve rıza olarak algılayarak" hüküm kurulması ve erkek failin cezasız, hatta beraat ederek toplum nezdinde aklanması, sorunun asıl unsurlarından biridir. İşlenen suçun cezai karşılığı mevcut, uygulaması YOK !
*Bunun nedeni çok açık: Kadın ve çocuk, erkek sisteminde hizmet ve itaat etmekle yükümlü oldukları algısı toplumda ve devlet gözünde hakim. İtiraz eden tüm unsurları susturmak, köleleștirmek için kurulu bir erkek dünyası var edilmekte.
Türkiye Cumhuriyeti'nin imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi ve Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi gereği gerek önlem gerek ise suçun işlenmesi halinde suçtan zarar gören kişiyi örselemeden gerçek adalet arayışında destekleyici mekanizmalar ile tüm taraf ülkelere yol göstermekte. Oysa bu yükümlülüklerin gerçekleştirilmesi adına asgari düzeyde dahi adımlar atılmaksızın, çağ dışı söylem ve öneriler ile toplumun adalet duygusu ve terazisinin dengesi bozulmakta.
Keza, toplumun kullandığı düşünce ve ifade biçimi tecavüz dili ile besilidir.

Her türlü ve özellikle olumsuz duygu durumu ifade edilirken, tecavüz ve her türlü zora dayalı erkek iktidarını kanıtlama gereç ve eylemleri ya da erkek iktidarını oluşturma ifadeleri kullanılmakta.
Yargı sisteminin uygulamasının değiştirilmesinin yani sıra, yani var olan cezai hükümlerinin uygulanmasının yanı sıra, KADIN ve ÇOCUĞU İKTİDAR GÖSTERGESİ İÇİN ARAÇSALLAȘTIRACAK BİR VARLIK OLMA KONUMUNDAN ÇIKMALIDIR!
Bununla beraber kadın hareketinin yıllarca mücadele ettiği alanlar gün be gün kısıtlanmaya çalışılmaktadır. Samimi olmayan söylemler ve hak kısıtlamalarına karşı kadın sözümüzü birleştirelim.

Pazartesi günü, 9 Temmuz'da saat 19.30'da Bodrum Belediye Meydanı karşısındaki Kadın Ağacının önünde buluşalım.

Yorumlar