DURUŞMAYA ÇAĞRI Perşembe, 07.03.2024 tarihinde saat 14:00'da Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeyiz!



Perşembe, 07.03.2024 tarihinde saat 14:00'da Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeyiz!

Bodrum Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak görevliyken, 2022 yılının Nisan ayında, Bodrum Belediyesi’nde görevli bir kadın personele karşı uyguladığı şiddet eylemleri nedeniyle Serkan A. isimli erkeğin Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanması devam ediyor.

Sanığın Belediyenin Özel Kalem Müdürü vasfı ile (yani MEMUR olarak) uyguladığı şiddet eylemleri nedeniyle, amir pozisyonuyla nüfusunu kullanarak gerçekleştirdiği birden fazla eylemlerin sonucunda, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması beklenirdi. Davanın Ağır Ceza Mahkemesinde değil Asliye Ceza Mahkemesin’de görülmesi, kadına yönelik şiddet ve saldırılarda, yargılamanın hangi mahkemede yapılacağı bile, suçun kime karşı işlendiğine bakılarak karar verildiğini görüyoruz. Yargı böyle hareket ederken, sanık ve sanık avukatları da, bu süreci devam ettirir bir yerden kadınlara yönelik şiddeti ve saldırıları normalleştirme eşliğinde sanık savunusu yapar oluyorlar.

Öyle ki sanık avukatının “ahir abi” olarak tanımladığı sanık Serkan A.’nın (amir memur) kadın personele uygulanan fiziksel şiddeti oldukça basitleştirerek, neredeyse eylemin suç olmadığını, dolayısıyla eylemlerin meşru ve makul olduğu savunusu ile savunma yapmaya yönelebiliyor.

Adaletin kadın cinsine yönelen saldırıyı erkek kollayıcısı bir yerden yorumlama ritüeline karşı kadınlar bu davayı #taraf olarak takip etmeye devam ediyor!

Bu yöntemlerin maruz kaldıkları şiddeti yargıya taşıyan kadınları vazgeçirmek ve tek başına bir kadının savunmasız kalacaklarını düşündürmeye yönelik sistematik baskılama metodları olduğunun bilincindeyiz.

Ancak hiç bir güç, kadınları hayatlarından, dolayısıyla şiddete karşı verdikleri mücadelelerinden vazgeçirmeye yetmemiştir, yetmeyecektir de.

Kadınlar, evlerde, sokaklarda, iş yerlerinde kısacası her yerde ortaya çıkan erkek şiddetine olan itirazları, patriarka (erkek egemen sistem) ve erkekler lehine oluşturulan bir nevi erkek kollayıcılığına dönüşmüş olan, yargı eliyle erkek şiddetini meşrulaştırmasına, suçun basitleştirilmesine ve kadının hak arayışının görmezden gelinmesine izin vermeksizin yasaların uygulanmasını sağlamak ve kamuoyu oluşturmak için, davalara #taraf!

Adaletin kadın cinsine yönelen saldırıyı erkek kollayıcı bir yerden yorumlama ritüeline karşı tarafız, davaya #tarafız.

Tüm kadınları Perşembe günü, 07.03.2024 tarihinde, saat 14:00'da Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dayanışmaya çağırıyoruz.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği

#YaşasınFeministMücadelemiz


Yorumlar