Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras 2024 MUĞLA YEREL SEÇİM MANİFESTOSU’nu imzaladı.

 


Ahmet Aras tarafından imzalan manifesto, belediye hizmetleri ile sınırlı bir yerel yönetimi tanımlamıyor. Kadınlara yönelik ayrımcılık, cinsiyetler arası eşitsizlik ve toplumsal ayrıştırma politikalarına karşı bir dönüşüm siyasetinin uygulanacağının da imzalanması anlamını kapsıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras'ın imzaladığı kadınların manifestosunun bir kesitinde;

“BUGÜN, TÜM DÜNYADA “KADINLARIN SİSTEME HANGİ ŞARTLARDA” EKLENECEĞİ MESELESİ “EŞİTLİK” TARTIŞMALARI ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLÜYOR, BU NEDENLE, GÜNÜMÜZDE FARKLI BOYUTLARDA EŞİTSİZLİKLE MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR.” ifadesi yer alıyor.

Dolayısıyla, gerçek bir “eşitlik” savunusu, ancak fırsat eşitliği politikalarını uygulamakla mümkün olabilir. Türkiye açısından konuya baktığımızda ise, “cinsiyet eşitliği” politikaları, pratik toplumsal çıkarlar ve stratejik toplumsal çıkarlar olarak ikili bir eksende izleniyor. Pratik toplumsal cinsiyet eşitliği dedikleri aslında kadınların günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılayan, çocuk bağlamı, sağlık hizmetleri, istihdam vb. çıkarlar öne çıkarılarak “toplumsal cinsiyet eşitliği” vurgulanıyor.

ANCAK, NE ZAMAN Kİ, CİNSİYETE İNDİRGENMİŞ İŞ BÖLÜMÜNÜ YOK EDECEK POLİTİKALARI HAYATA GEÇİRİRİZ, İŞTE O GÜN, KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE DAYALI BİR YAŞAMI KURGULAYABİLİRİZ.

14.02.2024 - Bodrum Kadın Dayanışma Derneği



Yorumlar