Film Gösterimi ve Yılbaşı "Kutlaması" ile bir araya geliyoruz! (23.12.2023 -Cumartesi, saat 15.00'da Umurça Parkı Nazım Hikmet Kütüphanesi'nde)




Film Gösterimi ve Yılbaşı "Kutlaması" ile bir araya geliyoruz!

Zorlu zamanlardan geçiyoruz ve etrafımızı saran savaş, talan ve erkek şiddetiyle baş etmek her bir kadının hayatta kalma mücadelesinin önemli bir parçası. Kadın olarak hayatta kalma direnişimiz, erkek egemen sistemin yarattığı şiddeti ve savaşı durdurma kararlılığıyla dolu. Bu kararlılık ile kurduğumuz yeni yaşamlar dönüşümü ve var oluş hallerimizi oluşturuyor.
23.12.2023 akşamında, hayatlarında ilk kez kamera tutan kadınların, dikiş-nakış atölyelerinden sinema atölyelerine, oradan da festivallere uzanan muazzam bir yolculuğunu keşfedeceğiz. Arşipel kadınlarının sinemanın büyülü dünyasıyla tanıştıktan sonra yaşamlarında ne gibi değişikliklere yol açtığına tanıklık etmek için bizimle birlikte olun. İğne iplikle üreten ellerin, şimdi kamera ve tripodla yaratıcılığını sergilemesinin, kırmızı halıda yürüyüşlerinin etkileyici hikayesini dinleyeceğiz.

Film gösteriminden sonra, yönetmen Kibar Dağlayan Yiğit ve Nejla Deveci İmancı ile gerçekleşecek olan dayanışma söyleşisi ile konuda daha da derinleşeceğiz.
Söyleşinin ardından, yılbaşı kutlamasına geçeceğiz. Halay, dans, müzik eğlencesiyle dolu bu unutulmaz geceyi birlikte geçireceğiz.

Bu etkinlik sadece kadınlara özeldir.
Bodrum Belediyesi, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği işbirliği ile düzenlenen bu gecesine dayanışma ve müzikle güçlenmek isteyen tüm kadınları bu özel geceye çağırıyoruz.
23.12.2023, Cumartesi, saat 15.00'da
Umurça Parkı Nazım Hikmet Kütüphanesi (etkinlik ücretsizdir).

#YaşasınKadınDayanışması
#ArşipelKadınları
#FilmGösterimiVeDayanışmaGecesi
#BuMücadeleHiçBitmez
#2023Uğurlarken
#YaşasınFeministMücadelemiz
#FeminizmHerkesİçindir
#KadinDayanışmasıSınırTanımaz

Yorumlar