Filistin'i İşlemek.. Film Gösterimi ve Çevrimiçi Söyleşi (10 ARALIK 2023 - PAZAR)



Önümüzde on iki Filistinli kadın oturuyor ve Diaspora öncesindeki anılarından, yaşamlarından ve kimliklerinden bahsediyorlar.

Anlatıları, kadim nakış sanatının dayanıklı ipliği ile birbirine bağlı. Farklı yaşam alanlarından gelen on iki metanetli, kararlı ve açık sözlü kadın, avukatlar, sanatçılar, ev kadınları, aktivistler, mimarlar ve politikacılar; memleketlerinin, mülksüz bırakılmalarının ve adaletin galip geleceği konusundaki kararlılıklarının hikayesini birlikte dikiş dikerek dile getiriyorlar. Hikayelerinde, birey kolektifi örüyor ancak belirgin bir şekilde kişisel kalıyor. On iki kadın, Filistin’den on iki ömür ve on iki hikaye; dünya haritasında sabitlenmiş bir toprak ancak şimdi dünyanın yüzüne nakış olarak işlenmiş bir yer. Dünya çapında ödüller almış bağımsız belgesel film yapımcısı Carol Mansour’un 2017 yılında çektiği Filistin’i İşlemek isimli belgeseli, on iki Filistinli kadının hikayelerine dayanıyor. Belgeselde, kadınların Filistin’i terk etmeden önceki hayatlarından, anılarından ve kimliklerinden bahsediliyor.
Savaş bize ait değil, biz feminist kadınlar olarak yaşamı savunuyoruz. #BarışHemenŞimdi!
10 Aralık 2023 günü saat 15.00’da belgesel film gösterimi Umurça Parkı Nazım Hikmet Kütüphanesi’nde yapılacak ve ardından Carol Mansour ve Muna Khalidi ile çevrimiçi dayanışma söyleşisi gerçekleştirilecektir.
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği olarak Filistin’deki katliama, Filistinli kadınların sesleriyle dikkat çekmek istiyoruz.
Kadınların tüm savaş süreçlerinde yok sayıldığını biliyoruz, ancak savaşın en bariz zarara uğratılanları ve patriarkal düzenin devamı için yarattığı tüm savaşların karşısında yer alıyoruz.


#Nakba يوم النكبة# #FreePalestine #peacenowar #palestine #gaza #freepalestine #bds #JinJianAzadi جين جيان آزادي# ☮
#YaşasınFeministMücadelemiz

Yorumlar