“Ev içi şiddet” ve çocukla kişisel ilişki kurulması – AİHM’in Luca v. Moldovya kararı via ÇATLAK ZEMİN

ÇATLAK ZEMİN YAYINI okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.

“Ev içi şiddet” ve çocukla kişisel ilişki kurulması – AİHM’in Luca v. Moldovya karara dair Bodrum Kadın Dayanışma Derneği aktivisti avukat Meltem Anayaroğlu’nun hazırladığı bilgilendirme notunu #ÇATLAKZEMİN'de yayımlandı. 


Aile Mahkemeleri tarafından kadına yönelik şiddet davalarında yoğun biçimde hem kadınların hem çocukların hakları ihlal ediliyor. Kadına ve çocuğa şiddet uygulayan erkeklere aileci politikaların bir ürünü olarak “babasıdır, görüşmesi gerekir” denilerek çocukla görüş hakkı veriliyor; bu şekilde çocuğun ve kadının güvenliği riske atılıyor; sonuçları kadınların öldürülmesine kadar varabiliyor. Kadınlara birebir destek veren örgütler bu sorunu dile getirmeye ve mücadele eden kadınlarla birlikte onların davalarını takip etmeye devam ediyorlar. AYM ve AİHM gibi yüksek mahkemeler de bu meseledeki insan hakkı ihlallerine dair güçlü kararlar veriyorlar. Bu konuda en son gelişmelerden biri ise AİHM’in Ekim 2023’te verdiği Luca v. Moldovya kararı. 


Bu karara dair Bodrum Kadın Dayanışma Derneği gönüllüsü avukat Meltem Anayaroğlu’nun hazırladığı bilgilendirme notu #ÇatlakZemin'de yayımlandı.  “Ev içi şiddet” ve çocukla kişisel ilişki kurulması – AİHM’in Luca v. Moldovya kararı okumak için tıklayın

Yorumlar