DURUŞMAYA ÇAĞRI-Perşembe, 13.07.2023 tarihinde saat 9:45'de Bodrum 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeyiz


DURUŞMAYA ÇAĞRI

01.02.2023 tarihinde Bodrum'da eşinin boşanma kararını kabul etmediği gerekçesiyle öldürmekle tehdit edip, boğmaya çalışıp, darp ettiği sırada, olayın tanık vasıtasıyla emniyete bildirilmesi sonucu şikayetçi olan kadın hayatta kalabildi.

Soner K. isimli erkeğe karşı, uzaklaştırma kararının yetersiz kalacağı gerekçesi ile elektronik kelepçe takılmış, böylece kadının  ölümü ile sonuçlanacak bir saldırı engellenebilmiştir.  Tüm devlet mekanizmalarının koordineli bir şekilde görevlerini yerine getirmesi ve yasaların etkin bir şekilde uygulanması sonucu erkeklerin kullanmayı alışkanlık haline getirdikleri şiddet önlenebilmektedir. Türk Ceza Kanunun’da yapılan yasal değişiklikler neticesinde “eşe karşı işlenen suç eylemlerinin daha etkin yargılanacağı” odağa alınarak, davanın yasaya uygun yürütülmesini, indirim hükümlerinin uygulanmadığı etkin bir ceza ile sonuçlanmasını, bekliyoruz.

Perşembe, 13.07.2023 tarihinde saat 9:45'de Bodrum 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde  yapılacak olan duruşmaya tüm kadınları çağırıyoruz.

--

Yorumlar