DURUŞMAYA ÇAĞRI: Çocuk İstismarı AKLANAMAZ!

DURUŞMAYA ÇAĞRI

Her iki küçük kız çocuğuna karşı birden fazla kez cinsel istismar (ensest) suçu işleyen iş insanı Talip A. hakkında, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Çocukların Cinsel İstismara” uğraması nedeniyle dava açılmıştır. 

Bu davada, sanık Talip A. sadece kız çocuklarına karşı işlediği ensest suçundan değil, eşine karşı işlemiş olduğu kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırı suçları nedeniyle de yargılanmaktadır. 

Davanın ilk duruşması 05.06.2023 tarihinde saat 9:00’da yapılacaktır.

Davanın soruşturma aşamasında, savcılık tarafından yapılan tüm araştırmalara rağmen sanık Talip A. uzun süre bulunamamış, bu nedenle de hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Ne zaman ki Talip A. Türkiye’ ye gelmiştir, geldiği tarihte yakalama kararı infaz edilmiş ve sanığın sorgusu yapılmıştır.  

Sanığın sorgusu yapıldıktan sonra hakkında “yurt dışına çıkış” yasağı konulmuştur.  

Aslında, sanığın her iki küçük kızına karşı işlediği suç Türk Ceza Kanunda belirtilen katolog suçlardandır.  Eşine karşı işlediği suçlar da katolog suçlardandır.

Ve Türk Ceza Kanunu, bu suçların toplumda yarattığı infial nedeniyle, sanıkların yargılamalarının “tutuklu” yürütülmesi gerektiğini düzenlemektedir.

Yani, sanık Talip A. hakkında yürütülecek yargılamanın “yurt dışına çıkmama” adli kontrolü ile değil, onun tutuklu haliyle yürütülmesi gerekir!

Oysa, sanık “yurt dışına çıkmama” yasağını bile kaldırtmıştır!

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinin ara kararı ile 100.000,- TL güvence miktarını Maliye Veznesine yatırmış ve hakkındaki adli kontrol kararını kaldırmıştır!

Unutulmamalıdır ki, kefalet ile bir koruma tedbirinin kaldırılabilmesi için bazı şartların gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin irdelenmesi gerekir. 

Öyle ya, sanık kefaleti yatırdıktan ve istediği yere gittikten sonra duruşmalara katılacak mıdır yoksa katılmayacak mıdır, böyle bir riski var mıdır? Ya da tahliye edildiği takdirde adaletin işleyişini bozmak için girişimde bulunma riski var mıdır? Veya başka suçlar işleme tehlikesi var mıdır? 

Yurt dışında bulunan sanığın, soruşturma aşamasında ifadesinin alınabilmesi için çok uğraş verilmiş ve nihayetinde ancak hakkında tutuklama kararı çıkarıldıktan sonra ifadesi alınabilmiştir!

Şimdi, kefalet ile yurt dışına çıkan sanık Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinin duruşmasına katılacak mıdır?

Sanığın, hakkındaki yurt dışı yasağını kaldırtmaktaki gerçek muradı son derece açıktır! 

Türkiye' den bir kez çıkış yaptıktan sonra, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi nezdindeki duruşmalara (ister fiziksel olsun ister SEGBİS yoluyla) katılmayacak, böylece yürütülen yargılamayı bloke edecektir!

Soruşturmanın başladığı andan itibaren adaletin işleyişini bozmaya çalışan sanık, elinden gelen her şeyi yapmıştır. Bugüne kadar, önce soruşturma safhasını uzatmayı başarmış, ardından da kovuşturmanın bugünlere kadar ötelenmesine neden olmuştur.   

Kefalet ödeyip yurt dışına kaçan sanık, hiçbir duruşmaya gelmeyecek ve Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinin yargılamasını yürütmesine engel olacaktır!

Kadın ve çocuğa yönelik erkek şiddeti davalarında, özellikle de ensest davalarında, mahkemelerin kanunlara rağmen uyguladıkları yargılama yöntemleri, erkeklerin cezasızlıkla ödüllendirildiğini, etkin bir şekilde yargılanmaların yapılmadığını, hatta suçtan zarar görenleri ikincil mağduriyete maruz bıraktığını görüyoruz.

Bu yöntemlere sessiz kalmadık, kalmayacağız. Yasaların uygulanması için bu suçu ihbar ve şikayet eden kadın ve çocukların yanında yer alacağız ve davanın takipçisiyiz. Tüm kadınları davayı takip etmek üzere, duruşmaya çağırıyoruz.

📌Pazartesi, 5.6.2023 tarihinde saat 9:00'da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeyiz! 

#ÇocukİstismarıAklanamaz! #YaşasınFeministMücadelemiz!

Yorumlar