Duruşma sonrası açıklamamız - 21.06.2023


Youtube bağlantısında duruşma sonrası adliye önündeki açıklamayı izlemek için tıklayınız..


Yazılı açıklamamız:


 20.06.2023 tarihinde yargılaması yapılan davada da gördük ki, uzunca zamandır, Türkiye’ de Kadınların Adalete Erişiminde ciddi bir sorun yaşanmakta ve yargılamalar suça odaklı olmaktan çok, kadın erkek kalıplarına indirgenerek gerçekleşmekte, buna dikkat çekmek isteriz. 

Evet, Kadınların Adalete Erişimi günümüzde artık somut bir şekilde, suç karşısında eşitsiz olduğumuzu açık bir şekilde ortaya seriyor. 


Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda her zaman toplumda ön yargılar vardır ve mahkemeler bu ön yargılar ile karar verdiğinde, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği bakımından zaten MEVCUT OLAN eşitsizlik HUKUKEN MEŞRULAŞTIRILIR…


Yine bu ön yargılara dayanan savunmalar da benzer şekilde toplumda mevcut olan EŞİTSİZLİKLERİ DERİNLEŞTİRİR…


Hele bir de bu savunmalar mahkeme salonlarında yapıldığında, bu eşitsizlik iyice meşrulaştırılır. 


Savunma hakkı ileri sürülerek, bu tür neredeyse kadın karşıtı savunmalar genel kabul görür ve SOYUT HAKLAR arkasına gizlenerek ADALETSİZLİK karşımıza çıkar…


Bu davada da, mahkeme toplumsal ön yargıların TAŞIYICISI olmuştur…


Şiddete maruz kalan kadının, neden şikayetini hemen koşarak yapmadığı konusunda önyargılı davranmıştır.

Dosyadaki bilimsel raporlara ve tespitlere rağmen, durumu tamamen husumet haline indirgenmiş ve adil bir yargılama gerçekleştirilmemiştir…


Oysa, adalet sisteminin TÜM AKTÖRLERİ kalıp yargılara BAŞVURMAMAK ve bunlarla karşılaştıklarında mücadele etmek konusunda SORUMLULUK altındadır!


Dünkü duruşma da biz kadınlar için, toplumsallaştırılmış kalıp yargıları kullanarak karar vermeyi seçen bir yargılamanın son örneği olmuştur. 


Bodrum belediyesinde amir konumunda ki Serkan K. için iki kadının verdiği mücadele aynı zamanda erkek şiddetine maruz kalan bütün kadınlar adına verilen mücadeledir. 


Hukuksal mücadele başlatan kadınlarla birlikte , bodrum kadın dayanışma derneği ve davaya destek veren kadınlar, bu mücadelenin yanında olacağımızı yeniden ve yeniden belirtmek isteriz. 

#KadınlarBirlikteGüçlü

#YaşasınFeministMücadelemiz


21.06.2023

Yorumlar