DURUŞMA ÇAĞRISI: 08.06.2023 saat 9:45'da Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeyiz!

 


Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serkan A.’nın Belediye çalışanı bir kadını darp ve tacize maruz bırakması neticesinde başlatılan soruşturma sonucu, Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştır.

Özel kalem müdürü görevindeyken Bodrum Belediye çalışanına karşı işlediği suç nedeniyle yargılanan Serkan A. önümüzdeki Perşembe günü, 08.06.2023 tarihinde, saat 9:45'da Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Fail Serkan A.'nın şiddet eyleminden sonra, soruşturmanın ilk önce takipsizlik kararı alması nedeniyle, kendisinin kesin bir şekilde aklandığını iddia ederek, göreve iade edilmesine yönelik çabaları, Bodrum'daki kadınların ve suçtan zarar gören kadının haklı itirazları sonucu takipsizlik kararının kaldırılarak, kamu davası açılmıştır.

Şiddet uygulayan Serkan A.'nın nüfusunu ve Belediye'de görevli olduğu statüyü kullanarak, eyleminin masumane karşılanmasını, makul sayılmasını, hatta hiç olmamış sayılmasını beklemesi, erkek şiddeti faillerinde daima gözlemlediğimiz yöntemdir.

Faillerin bu yöntemi uygulamalarının asıl sebebi ise, mahkemelerin bu yönde yapılan savunmaları makul karşılamaları, failleri cezasızlık ile ödüllendirmelerinden kaynaklanmaktadır. Oysa tam da bu cezasızlık politikası, şiddete maruz kalan kadınları, SUSTURMAYA, SİNDİRMEYE ve şikayetlerinden VAZGEÇİRMEYE yönelik olduğu çok açık.

Bu cezasızlık politikası ile biz kadınlar erkek şiddetinin makulleştirilmesine izin vermedik, izin vermeyeceğiz de.

Şiddete maruz bırakılan kadınları asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Kadınlara karşı işlenmiş suçların davalarının takipçisi olmaya devam edeceğiz! Şiddeti hiç bir açıklama MAKULLEŞTİREMEZ.

Tüm kadınları, duruşmayı takip etmek üzere, Perşembe günü, 08.06.2023 tarihinde, saat 9:45'da Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne çağırıyoruz.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği

#YaşasınFeministMücadelemiz

Yorumlar