8 Mart 2023 BODRUM KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

                    8 Mart 2023 BODRUM KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

1857'de New York'ta greve giden kadınlar fabrika kapılarının kilitlenmesi sonucunda çıkan yangında öldüler.1857'de ölen kadınların verdikleri mücadeleyi asla unutmamak için 8 Mart kadın mücadelesinin hep var olacağına dair bir gün olarak alanlardayız. Kimimiz grevde, kimimiz erkeklerin uyguladığı şiddetle, kimimiz bedenlerimize yapılan saldırılarda, kimimiz cariye olarak el konan hayatlarımızın pazarlamasında, kimimiz yasaları, yönetmelikleri yok sayarak rant siyasetini meşru görenlerin inşa ettiği binaların enkazlarında kalarak öldük.

Birleşmiş Milletlerin açıklamak zorunda kaldığı, dünya genelinde kadın erkek eşitliğinin 300 yıl uzakta olduğunu, eşitliğin giderek daha da uzaklaştığı tespit edilmiştir. Bu eşitsizlik, kadın haklarının tüm dünyada istismar ve ihlal edilmesi ile, kız çocuklarının eğitim kurumlarından uzaklaştırılması ile, çocuk yaşta zorla evlendirme ile, anne ölümlerinin ve kadın cinayetlerinin giderek artması ile vücut buluyor.

Dünya genelinde artarak devam eden kadına yönelik şiddet ve eşitsizliğin tek nedeni patriarka yani, erkek egemen sistem ve bu sistemden beslenen siyasiler ve karar vericilerdir. Ülkeyi yönetenler, bakanlar, milletvekilleri, yerel yöneticiler, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partiler kısacası yönetimin karar mekanizmalarında yer alanların tümü…

Kadınların hayatını yerle bir eden, kadın düşmanlığını normalleştiren, meşrulaştıran ve erkeklerin kadınlara yönelik şiddetini durdurmak için politika üretmeyenler, bu ülkeyi de yönetemezler.

EŞİTLİĞİ sağlama, eşitsizlikle mücadele etmekle, yaşam hakkını korumakla sorumlu olmalarına rağmen, cinsiyetçi bakış açısı ile siyaset yapanlar, kadın cinsine yönelik düşmanlığın savunusunu üzerinden dönem politikaları geliştirenler kadınları yok sayanlar, eşitsizliğin savunusunu yapanlar bu ülkeyi yönetemezler.

6 Şubat 2023'te yaşadığımız depremde 46.000 kişinin ölümüne ve binlerce binanın yıkılmasına yol açanlar bu ülkeyi yönetemezler.

Asla boyun eğmeyeceğiz ve itaat etmeyeceğiz, mücadeleden gelen gücümüzle itiraz etmeye devam edeceğiz.

Yaşasın Feminist Mücadelemiz! Yaşasın 8 Mart! Yaşasın Feminist Dayanışmamız!




























 





Yorumlar

  1. Türkiyeyi kadınlar yönetirse bu dar boğazdan çok çabuk kurtuluruz diyorum yaptığınız eylemede bayıldım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder