DURUŞMA ÇAĞRISI: 17.02.2023 tarihinde Bodrum Ağır Ceza Mahkemesindeyiz!

 #DuruşmaTakibi   

Cuma günü, 17.02.2023 tarihinde, gerçekleştirilecek iki ayrı duruşma için çağrıda bulunuyoruz. 

✖️Saat 9:00'da #TopluTecavüzDavası olarak adı geçen davanın 4. duruşması yapılacak. Davada tüm tanıklar dinlendi ve eksik kalan delillerin toplanması sonrası Cumhuriyet Savcısının mütalaa vermesi beklenmekte. Yargılanan Fevzi D.I. ve Ersin Ü. işledikleri cinsel saldırıyı, neredeyse cinsel fantezi  düzlemine indirgeyerek, yaptıkları eylemleri meşru gösterme çabalarına karşı, toplu tecavüz saldırısını yaşayan kadının adalet mücadelesinin yanında yer alıyoruz.


✖️İkinci duruşma ise, saat 10:00'da yapılacak olup, 38 yaşındaki Mehmet Ali B.'ın suç tarihinde 17 yaşındaki bir çocuğa karşı işlediği cinsel saldırı (tevavüz) eylemleri nedeniyle yargılandığı dava. 

Geçtiğimiz celse mütalaada bulunulması nedeniyle, dosyanın karara bağlanması bekleniyor. 

Mütalaada cumhuriyet savcısı olayın şikayette bulunma tarihini geç olarak nitelendirip, delil yetersizliği iddianamede belirtilen suçlardan beraat talebinde bulunup, suç vasfının değişmesi sonucu itibarıyla reşit olmayanla cinsel ilişki ve video olay esnasında çektiği video görüntüsü nedeniyle müstehcen görüntü üretiminde çocukları kullanmak suçundan dolayı Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasına yönelik mütalaada bulundu. Oysa sanığın soruşturma aşamasında ve kovuşturma aşamasında her defasında farklı ve çelişkili beyanlarda bulunduğu dikkate alınmamış, suçtan zarar görenin en baştan beri sabit ve birbiri ile örtüşen ifadeleri savcı tarafından dikkate alınmamıştır. Çocuktan 20 yaş büyük olan failin eylemleri değil, mağdurun ispatlamaya yetersiz kaldığı iddia olunan üzerine mütalaa kurulmuştur. Kadınların suça maruz kalmalarının yanısıra failleri cezalandıracak nitelikte delil elde etme yükümlülüğünü mağdurlara yükleyen bir taraftan kurulmuş olan bu mütalaayı kabul etmek mümkün değil. 

Deprem sonuçlarıyla mücadelemizin yanı sıra kadınların maruz kaldıkları erkek şiddetine karşı verdikleri adalet mücadelesi, savunduğumuz politikaların önemli bir parçası ve bu mücadelenin  sürdürülmesi, önem kazanıyor. 

Bodrum Yarımadasında bulunan kadınlara çağrımızdır: Davanın takipçisi olalım, erkek adalet değil gerçek adalet tecelli etsin! 

Yaşasın Kadın Mücadelesi, 
Yaşasın Feminist Mücadelemiz.




Yorumlar