“Kadın Olmanın Günahı” adlı uzun metraj belgesel film gösterimi 19.11.2022 tarihinde, saat 16:00'da Herodot Kültür Merkezi'nde

Fragman için tıklayınız....

#25Kasım2022 etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet tarihinin ilk siyasi partisini kuran feminist Yazar Nezihe Muhiddin’i anlatan “Kadın Olmanın Günahı” adlı uzun metraj belgesel film gösterimi Bodrum Belediyesi'nin** katkılarıyla ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın katılımıyla Cumartesi, 19.11.2022 tarihinde, saat 16:00'da gerçekleştirilecek.

Nezihe Muhiddin’in düşüncesinde kadınlığın kurtuluşu ve feminizm, öncelikle kadınların insan addedilmeleri, sivil yaşama katılabilmeleri, toplumun üyeleri olarak kamu alanında yer almaları,
toplumsal konumlarının yükselmesi, kadın eğitimindeki kısıtların tamamıyla kaldırılması ve mesleklere girebilmeleri, erkeklerle eşit düzeyde yurttaşlar ve toplumsal rolleri üstlenebilen rasyonel, akıl yürüten modern insanlar haline gelmeleri isteği ve inancı demektir.
(Yaprak Zihnioğlu- Kadınsız İnkilap)”

Ümran Safter'in yönettiği, Ahsen Diner'in senaryosunu yazdığı "Kadın Olmanın Günahı" adlı filmin yapımcılığını Suraj Sharma, görüntü yönetmenliğini Bertan Özer, kurgu yönetmenliğini Fatih Ayyıldız üstlendi.
Belgesel filmde, Nezihe Muhiddin’i Tiyatro Sanatçısı Aysel Yıldırım canlandırdı. Filmde kullanılan animasyonları İngiliz Sanatçı May Kindred Boothby yaptı.Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan filmin çekimleri İstanbul, Ankara ve Boston’da gerçekleştirildi.
Belgesel filmde, Nezihe Muhiddin’i ve kadın hakları mücadelesini Yaprak Zihnioğlu, Fatmagül Berktay, İpek Çalışlar, Senem Timuroğlu, Lerna Ekmekçioğlu, Nükhet Sirman, Müge Telci, Yeşim Arat başta olmak üzere kadın akademisyenler anlattı.

Gösteriminin ardından, film yönetmeni Ümran Safter ile bir söyleşi yapılacak.
*Film gösterimi tüm kadınların katılımına açık olup, giriş ücretsizdir.*

**Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Bodrum Belediyesi'nden oluşmaktadır. Detaylar için: Bodrum Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu

#NeziheMuhiddin
#ÜmranSafter
#KadınOlmanınGünahı
#BodrumBelediyesi
#AhmetAras
#ToplumsalCinsiyetEşitlikKomisyonu

Yorumlar