DURUŞMAYA ÇAĞRI - 09.11.2022 tarihinde saat 10:30'da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeyiz! #CinselŞiddetAklanamaz!




Mehmet Ali B. (38 yaşında) isimli erkek, 15.06.2021 tarihinde Bodrum'da 17 yaşındaki genç bir kadını silahla tehdit ederek cinsel saldırıda bulunmaktan dolayı yargılanıyor.

Fail, tecavüz suçunu kendisini "doktor olarak tanıtarak" organize etmiş, çocuğu kandırarak, mesleki unvan üzerinden güven oluşturarak suçu gerçekleştir-miştir. Bu yöntem ile de, suçu işleyiş biçimi de aynı zamanda, cinsel saldırı sonrası olası dava süreçlerini durdurmak için genç kadını sindirmeyi ve baskılamayı amaçladığı açıktır. Tutuksuz yargılanan fail ve müdafii savunmaları savunmadan öte, mağdur suçlayıcılığı içeriyor. Savunma yöntemi, yargılamanın odağını suçu işleyen ve suç eylemine değil, mağduru odağına alarak, bu suça maruz kalmanın sorumluluğunu henüz 17 yaşındaki kadına yüklemekten ibaret. Sanığın, mağdur suçlayıcılığı ile aklanmasına izin vermeyeceğiz!

Kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel saldırılarda bu ve benzeri yöntemler sıklıkla suça maruz kalanın hak arayışını engellemek için uygulanan yöntemlerdendir. Cinsel saldırının etkin bir şekilde yargılanması ve yargılamanın cinsiyetçi bir anlayışla yürütülmemesi için, tüm Kadınları 09.11.2022 tarihinde saat 10:30’da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ne dayanışmaya çağırıyoruz!

#YaşasınFeministMücadelemiz - #YaşasınKadınDayanışması - #YaşasınKadınDayanışması 

Yorumlar