Duruşmaya Çağrı: 01.11.2022 tarihinde saat 9:55'te Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeyiz!




Bodrum Belediyesi’nde Veteriner İşleri Müdür Vekili olarak görevli olan Serkan K. iki kadın personele karşı cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle,
01.11.2022 saat 9:55'te Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. 

Kadınların Serkan K.'yı  şikayet etmesiyle başlatılan soruşturma ile birlikte, Serkan K.'nın elinde bulunan ruhsatlı silahına el konulmuş, adli kontrol tedbirleri ile yurt dışı yasağı konmuştur. 

Aynı zamanda Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından yargı süresince görev yeri değiştirilmiş, soruşturulması talebiyle Belediyenin Teftiş Kuruluna şikayette bulunulmuştur. 

Yargılanacak olan Serkan K., amir ünvanını kullanarak kadınlara yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde, öncelikle kadınların direncini kırmak suretiyle sistematik yöntemler ile tacizlerini gerçekleştirmiştir. Tam da bu hiyerarşik yapıyı ve bulunduğu mevkiyi kötüye kullanarak kadınların kendisi hakkında şikayetçi olmayacakları varsayımı ile, aynı yöntemleri birden fazla kadın çalışana uygulayarak eylemlerini gerçekleştiren Serkan K.’nın  savunusu, bir çok cinsel suçların fail erkeklerin gündeme getirdiklerinden farklı olmamıştır.

Tüm bu şikayet süreçlerini  “komplo teorisi"olarak göstermeye çalışarak işlediği suçu, yani kadınların bedenlerine hiç bir gerekçeyle dokunamyacaklarını unutturmayı heves ediyorlar.

Fail erkeklerin işledikleri suçların, kadınların şikayetçi olmalarıyla birlikte ortaya çıkması sonucu, nedense tek akıllarına gelen “komplo”, “tuzak” gibi benzetmeleri tek savunuları. 

Çünkü cinsel tacizden kurtulma yöntemi olarak tek dayanakları, kendilerini ve erkek olmanın dokunulmazlığını mükemmel bir yurttaş gibi göstererek ve kadınları  ise her türlü itibarsızlaştırma yöntemi kullanarak aklanmayı amaçlamalarıdır.

Fail olarak yargılanacak olan Serkan K. bu itibarsızlaştırmayı, Belediye çalışmaları çerçevesinde, görevden uzaklaştırılmış olmasına rağmen üstü örtülü bir şekilde, mobbing yöntemleri ile sürdürmeye çalışıp, savunmalarında dahi Belediye Başkanlığı adına iddialar ve beyanlarda bulunmaktadır.

Bu yöntemler ile kadınların adalet mücadelesini engelleyeceğini sanıyorsa kadınların verdiği mücadeleyi bilmemesindendir. 

Erkek olmayı, kadınlara yönelik şiddet ve yöntemlerini kabul etmeyen kadınları değersizleştiren erkeklere  karşı TARAFIZ!

Sistemin cinsiyetçilik  perspektifini esas alan kadın karşıtı yargı mekanizmalarına karşı TARAFIZ!

Yaşam ve beden bütünlüğünün dokunulmazlığı için mücadele veren kadınların yanındayız, sanığın kurum eliyle kadınları suça maruz bırakması, değersizleştirme ve itibarsızlaştırma çabalarına karşı feminist mücadele ve dayanışması ile 01.11.2022 tarihinde saat 9:55’de Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi’ndeyiz ve tüm kadınları adliyeye çağırıyoruz!

#YaşasınFeministMücadelemiz #YaşasınFeministDayanışmamız #YaşasınKadınDayanışması


Yorumlar