16.06.2022 tarihli Duruşma sonrası basın açıklamamız!

 



Dün, 16.06.2022 tarihinde, Mehmet Ali Bakır (38 yaşında) isimli erkek hakkında Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "ÇOCUĞA karşı cinsel saldırı ve nitelikli olarak kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma suçlarından" dolayı yargılamanın ilk duruşması gerçekleşti.

Sanık Mehmet Ali Bakır, kendisini hekim olarak tanıtarak çocuğun güvenini kazanmak için başlattığı süreci kurguladığı ve planladığı organizasyonu adım adım uygulamıştır.
Öyle ki, çocuğun yanında yapacağını iddia ettiği ameliyatlara ilişkin sözde hastaları ile görüşmeler yaparak perçinlediği, yetişkin bir doktora güven oluşturma senaryosunun son halkasında, sağlık kuruluşuna gideceğini düşünen ÇOCUK bir anda kendisini boş bir evde rehin alınmış olarak bulup, ardından silahla tehdit edilerek cinsel saldırı, yani tecavüze, uğramıştır.
Duruşmada sanık Mehmet Ali Bakır'ın kendisini aklamaya yönelik yaptığı savunmada ise, gerek karakolda alınan ifadesi gerekse savcılıkta verdiği ifadelerle çelişiyor olmasının yanı sıra, sanık Mehmet Ali Bakır’ın avukatı bununla da yetinmeyip, tecavüz esnasında video çekimi yapan müvekkilini savunma adı altında, “mağdur tecavüze yeteri kadar direnmemiştir”şeklinde sanık Mehmet Ali Bakır 'ı savunabilmiştir. Boş bir evde kilitlenmiş, silahla tehdit altında tecavüz edilirken, videosu çekilen birinden bahsediyoruz, üstelik failden 20 yaş küçük bir ÇOCUK!
Mahkemelerde sık sık yaşanan bu durum aslında açık açık savunma dokunulmazlığı adı altında tecavüzü ve tecavüz eden erkeği her şart altında koşulsuz aklama yöntemidir.

Tecavüze maruz kalan, beden bütünlüğüne kilitli bir evde ve silahla tehdit altında yani ölümle yaşam arasında gidip gelirken, aynı anda pervasızca bu saldırının videosunu çeken erkeği savunmanın yöntemi, çocuğa ve annesine saldırmak ve bunu normalleştirmek olamaz.
Mahkeme heyeti de bu tür sanıkları savunan avukatlara bu alanı kullanma hakkı tanıyamaz.
Ortada yalan söyleyen, tecavüz için plan yapan, bu doğrultuda da, yanına silah alarak çocuğu bir evde rehin alarak tecavüz eden bir yetişkin erkek yargılanıyor.
Hiç bir yargılama çocuk ile tecavüz planlaması yapan bir erkeği eşitleyerek, çocuğa hakaret edemez, çocuğu ve ailesini değersizleştiremez.

Yargılamanın konusu bir çocuğun yetişkin bir erkeğin tecavüzüne maruz kalmasıdır.
Tecavüze maruz kalan çocuğun avukatları ısrarla tutuklama koşullarının varlığına işaret etmelerine ve sanığın tutuklu yargılanması gerektiğini, 2 kez adli kontrol hükümlerini ihlal ettiğini ifade etmelerine rağmen, Mahkeme heyeti, Mehmet Ali Bakır'ın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar vererek, duruşmayı 9 Kasım'a erteledi.
Bir sonraki duruşmada, tecavüze maruz kalan çocuğun ifadesi alınarak yargılamaya devam edilecek.

Fail Mehmet Ali Bakır hala serbest dolaşıyor, kendisini sahip olmadığı bir ünvan ile tanıtarak, genç kadınlar için tehlike arz etmeye devam ediyor.
Tecavüze maruz kalan çocugun avukatları tüm koşulların mevcut olmasına rağmen haksız ve hukuka aykırı verilen tutuksuz yargılama kararına karşı itirazda bulunacaklar.
Dosyada mevcut delillere rağmen, sanık Mehmet Ali Bakır'ın tutuksuz yargılanmasına izin veren heyet bir yanıyla yargılamanın cinsiyetçi bir yaklaşımla gerçekleşebileceğinide göstermiştir.

Tüm bu hukuksuz ve cinsiyetçi yargılamalara karşı davayı takip etmeye ve cinsiyetçi yargıya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bodrum, 16.06.2022

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği


Yorumlar