DURUŞMA ÇAĞRISI: ARALIK 2021

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği olarak  takip ettiğimiz iki davanın duruşması yılın son haftasında görülecek. 

Tüm Kadınları dayanışmaya çağırıyoruz! 


************************



Öz baba ve ağabeyi tarafından yıllarca cinsel istismarına maruz kalan çocuğun davası cezasızlık ile bitmemeli. Son celsede savcı mütalaasında babaya ilişkin zincirleme şekilde cinsel istismar nedeniyle cezaya hükmedilmesini talep etmiş ise de, ağabeye ilişkin beraat kararı verilmesini talep etmiştir. Oysa, ağabeyin işlediği suç, kendi itirafı ile sabit iken, çocuğun üzerine kurulan baskılar neticesinde, savcının suçu görmezden gelmesine neden olmuştur. Sanık bizzat, geçmişte yaptığı eylemleri soruşturma evresinde ve duruşmalarda itiraf etmiştir. Suç sabittir, dolayısıyla ağabeyin de cezalandırılması gerekmektedir. Fail kollayıcı yargılama tutumunu asla kabul etmeyeceğiz! Örtbas edilen suçun cezasız kalmasını kabul etmeyeceğiz! Yaşasın feminist mücadelemiz! Yaşasın feminist dayanışmamız! 
#ÇocukİstismarıAklanamaz ve #Affedilemez! 


************************



Milas'ta 4 Mart 2020 tarihinde, iş ilanı başvurusu yapan kadının, tecavüz çetesi tarafından fuhuşa zorlanmaya maruz bırakılması sonucu Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşması için 30.12.2021 tarihinde saat 10.10'da Adliyedeyiz.

İş başvurusunda bulunan kadının güvenini sağlamak ve direncini kırmak için, iş görüşmesine götürülmek üzere arabada bulunan iki kadın vasıtasıyla Milas'ın dışında olduğu inandırılan mekanda, iş görüşmesinin değil, kadınları uğradıkları saldırı neticesinde fuhuşa zorlamak üzere organize bir şekilde eylemde bulunan kişilerin bu yöntemi uygulaması münferit değil. 

Birçok kadın, aynı yöntem ile fuhuşa zorlanarak, tacize ya da cinsel saldırıya, dolayısıyla çoklu suça maruz kalmıştır.

Suç faillerinin sabıka kayıtları tam da bu suçun birden fazla kez işlendiğine işaret etmektedir. Dolayısıyla münferit bir olay ve tek bir failin saldırısından bahsetmek, kolaycılık ve suçu görmezden gelmekle denk düşmektedir. 

Sistematik bir şiddet mekanizmasının örtbas edilmesine karşı mücadele etmeye kararlıyız! Mahkemelerin failleri aklama alanı olmasına izin vermeyeceğiz. Mahkemelerin etkin bir şekilde failleri cezalandırması için mücadelemizi sürdüreceğiz! Yaşasın feminist mücadelemiz! Yaşasın feminist dayanışmamız! 

#TecavüzÇetesiCezalandırılsın

Yorumlar