Duruşmaya Çağrı!




Bugün, yetişkin olma halini bir kız çocuğunu kaçırmak ve alıkoyma olarak kullanan YAŞAR KISA (evli, iki çocuk sahibi, 30 yaşında) hakkında açılmış davanın ikinci  duruşması Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki gerçekleşecek. Saat 14:00’da tüm Kadınları duruşmaya bekliyoruz. 

Hatırlayalım:

Sanık, soruşturma aşamasında olduğu gibi, mahkeme huzurunda verdiği çelişkili ifadeler doğrultusunda kaçırdığı ve alıkoymaya çalıştığı 15 yaşında olan çocuğa yönelik asılsız ithamlarla savunma yapmaya çalıştı. Sanık YAŞAR KISA aynı çocuğa karşı daha önce de gerçekleştirdiği cinsel taciz ve sarkıntılık davası sonucunda ceza almış, kısa bir süre cezaevinde kalmış ve cezaevinden çıkar çıkmaz çocuğu kaçırmaya yeltenmiştir. 

Çocuğa atmış olduğu tehdit mesajlarına ve tüm bulgulara rağmen heyeti çelişkili savunmaları ile masumiyetine inandırmaya çalışmıştır. Oysa sanık çocuğa yönelik; "al işte daha önce de şikayetçi oldun, ceza verdiler de ne oldu, beni engelleyemediler!" şeklinde beyanda bulunarak ısrarla çocuğa ve ailesine zarar vereceğine dair tehditler ile tacizini sürdürmekte. 

Sanık YAŞAR KISA'nın hiç bir adli ve hukuki süreçle etkin bir şekilde durdurulmamış olması nedeniyle, çocuk ve ailesi il değişikliği yaparak kızlarını ve kendilerini sanıktan gelecek saldırı ve tehditlerden korumak zorunda bırakılmıştır. 

Yasaların, 30 yaşında evli ve iki çocuklu erkeklere istedikleri kız çocuklarını kaçırma ve alıkoyma hakkı tanımamasına rağmen uygulanmıyor olması ve daha önce de aynı çocuğa karşı cinsel istismar ve tacizden ceza almış sanığın aynı kız çocuğuna yönelik saldırı ve şiddetini görmezden gelmesi bizler için kabul edilebilir değil.

Davanın takipçisiyiz ve mahkemenin, daha önceki suç eylemini de dikkate alarak yargılamayı gerçekleştirmesini istiyoruz. #ÇocukİstismarıAklanamaz #ÇocukİstismarınaKarşıYasalarıUygula #İstanbulSözleşmesiBizim #Vazgeçmiyoruz!

Yorumlar