Duruşmaya Çağrı! 23.09.2021 saat 10:55’de Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeyiz!


 14.12.2019 tarihinden bu yana bugün 16 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismar amacıyla ısrarlı takip eden ve cinsel istismar amacına ulaşmak için son olarak da çocuğu kaçırmaya ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakarak şiddet uygulayan 30 yaşındaki Yaşar Kısa hakkında Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada tarafız! 

Sanık Yaşar Kısa , aynı  çocuğa karşı daha önce sarkıntılık nedeniyle ceza almış olmasına rağmen, en son eylemleri nedeniyle maalesef tutuksuz yargılanıyor, dolayısıyla çocuğun tekrar ve tekrar Yaşar Kısa tarafından gelecek şiddete ve meydana gelecek yeni SUÇLARA  maruz kalma tehlikesi güncelliğini korumakta.  

Yaşar Kısa, eylemlerini pervasızca sürdürmeye devam ediyor. Nedeni belli; var olan yasaların caydırıcı olarak uygulanmaması ve gereken şiddeti ve suçu önleyici tedbirlere karar verilmemesi faili suç eylemlerini sürdürme yönünde cesaretlendiriyor. 

Yargılama, çocuğa yönelik işlenen bu suçları görmezden gelemez ve öncelikle çocuğun yetişkin bir erkek tarafından kaçırılması ve alıkonulması suçu ile de sınırlı da değildir, aksine yargı çocuğun üstün yararını gözeterek çocuğa yönelik her türlü koruma ve önleyici tedbirleri almakla da yükümlü ve sorumludur. 

Duruşma Perşembe, 23.09.2021 tarihinde saat 10.55 de Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılacak. 

Biz kadınlar, pervasızca ve hiç bir adli tedbir ile durdurulmayan failin cezalandırılması ve sürdürdüğü eylemleri yapamaz  hale gelecek şekilde, gereken tüm önlemlerin alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz. 

#ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet 

#ErkekŞiddetiPolitiktir

Yorumlar