#ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet - Salı, 3.8.2021 iki ayrı davanın duruşmasında #TARAFIZ!

#ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet
Şerife Demir İçin Adalet

Çocuklarının ve kendisinin hayatta kalabilmesi için savunmada bulunmak zorunda kalan Şerife Demir suçsuzdur. Ölmemek için öldürmek, suç değildir! Ölmemek için öldürmek, meşru müdafaadır, bu nedenle Şerife Demir tahliye edilmelidir.

03 Ağustos 2021, saat 13:30'da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak!




********************************************************************************************************************


Aynı gün, Salı, 03.08.2021 tarihinde Bodrum'da iki ayrı davanın duruşmasında #ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet talebimiz ile #TARAFIZ!

#TecavüzÇetesiCezalandırılsın

4 Mart 2020 tarihinde S.F.Y.'ye karşı gerçekleşen organize suçun faillerinin bir kısmı hala serbest, faillerden biri ise ancak 1 yıl boyunca verilen hukuk mücadelesi sonunda tutuklandı. 

Mahkeme heyetinin gerek ceza yargılama usulüne dair gerekse son duruşmada "kadının beyanını esas mı alacağız" şeklindeki beyanı doğrultusunda, davanın münferit bir olay olduğu algısı ile yürütüldüğünü ve cinsiyetçi bakış açısı ile yapıldığının farkındayız. Oysa dosyada var olan bulgular, suçun organize bir eylem olduğunu, kadınlara iş ilanı gerekçesi ile tuzak kurulduğu açıkça ortada. Faillerin etkin bir şekilde yargılanmaması, mücadele eden kadını hala tehdit altında bırakıyor. 

Faillerin aynı anda duruşma salonunda ifade vermeleri, birbirlerinin benzer ifade vermelerine, dolayısıyla mahkeme eliyle AKLANMALARINA yol açtığının bariz örneğidir. Biz kadınlar bu yargılamanın takipçisiyiz ve faillerin etkin bir şekilde cezalandırılmaları için, davaya TARAFIZ! Faillerin mahkeme eliyle aklanmasına izin vermeyeceğiz!   

Üçüncü duruşma 03.08.2021 tarihinde saat 13.40'da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.




Yorumlar