#ÇocukİstismarıAklanamaz / #EnsestAklanamaz

 Çarşamba, 23.06.2021tarihinde BODRUM'da yaşanan sistematik ensestin yargılandığı duruşmaya ÇAĞRIMIZDIR:



5 yaşından bugüne kadar sistematik bir şekilde babası ve abisi tarafından cinsel istismara maruz kalan çocuğun hukuk mücadelesi için, Yarımadada bulunan tüm Kadınları dayanışma ve desteğe çağırıyoruz.

Kutsiyeti her daim vurgulanan aile kavramı içerisinde yaşanan sistematik cinsel saldırı ve şiddetin gün yüzüne çıkması sonucu Bodrum Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu failler tutuklu yargılanıyor. Şiddete maruz kalan çocuğun verdiği ifade ile ortaya çıkan ve yargılama aşaması sürecinde vereceği hukuk mücadelesinde yanındayız.

Ensest, en güvenli denilen alanda ve en savunmasız olduğumuz halde gerçekleşiyor. Erkek şiddetinin her biçimi, bildiğimiz güvenliğimizi doğduğumuz andan itibaren sağlamakla yükümlü baba ve abi tarafından uygulandığında yaşanan korku ve şiddetin verdiği zararın boyutlarını konuşmak dahi gereksiz.

Bu nedenle yargılamadan çıkacak karar ile en güvenli sanılan alandaki şiddet karşısında itiraz ve mücadelenin ve hak arama mücadelesinin mümkün olduğunu biliyoruz ve her defasında birlikte deneyimliyoruz. Bedenlerimizin dokunulmazlığı hiç bir gerekçe ile ihlal edilemez.
Bu nedenle örtbas yöntemine karşı mücadele etmek ve dava süresince şiddete maruz kalan çocukla birlikte yol yürümek ve birlikte güçlenmek için tüm kadınları adliyeye desteğe çağırıyoruz.

#ÇocukİstismarıAklanamaz #EnsestAklanamaz
#Tarafız
#İstanbulSözleşmesindenVazgeçmiyoruz
#LanzaroteSözleşmesindenVazgeçmiyoruz

Yorumlar