#ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet

#ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet



Güllük’te bir berber salonu işleten #TeyfikBar isimli erkek Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda, çocuğa yönelik cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle
"4 yıl HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILIP, (…) Sanığın cezasında başkaca artırım ve indirim yapılmasına takdirde yer olmadığına" dair cezalandırıldı.
Tevfik Bar’ın cezası İzmir Bölge Adliyesi 15. Ceza Dairesi yargılaması sonucu KESİNLEŞTİ, yani suçlu olduğu mahkeme kararı ile netlik kazandı.

Yargının, İstanbul Sözleşmesi hükümlerine göre etkin bir kovuşturma yürütmemesinden kaynaklı, fail Teyfik Bar’ın işlediği suça istinaden sadece 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştır. Bu ceza, İnfaz Yasası düzenlemeleri ve 1 yıldır uygulanan Covid19 önlemleri gerekçesi neticesinde, alınan cezanın gerçek “yatarının” çok kısa bir süre olması nedeniyle adeta bir cezasızlık yarattığı ortadadır. Öyle ki; sanık erkek adaletten güç alarak, aslında kendisinin cezaevine dahi girmeyeceğini, girdiği taktirde de çok kısa bir süre sonra tekrar serbest olacağı bilgisi ile bizzat ve yakınları vasıtasıyla suça maruz kalan çocuğa ve ailesine baskı uygulamakta ve hakaret ederek Milas - Güllük’te hakimiyet sürdürmektedir.

Tüm yargı mekanizmaları ve uygulamaları, kadın ve çocuklara karşı işlenen suçlar mevzu bahis olduğunda yargılama sonucu verilen cezaların dahi cezasızlığa dönüştürüldüğünü açık bir şekilde göstermektedir. Bu da, devletin ve yargının kadına ve çocuğa yönelik suçlara ilişkin politikalarının ne derece kadın ve çocuk aleyhtarı olduğunu bir kez daha ifade etmektedir; erkek adaletin gerçek adaletin önüne geçtiğini bir kez daha ispatlamaktadır.
Fail Teyfik Bar’ın yakınları çocuğu ve çocuğun ailesini psikolojik baskı ve hakaret ile sindirmeye çalışmakta ve mahalle baskısı ile dikkatleri işlenen suçun odağından uzaklaştırıp, çocuğa yönelik cinsel şiddet suçunun yanısıra yenilerini de eklemekte beis görmemektedir.

Fail ve yakınları böylece farklı yöntemlerle şiddetin her türlü biçimini çocuğun ailesine ve çocuğa karşı uygulamaya koyabilmektedir.

Çocuğa karşı cinsel istismar suçunu işleyen ve suçu mahkeme ile sabit görülen Teyfik Bar, çocuğun da ailesinin de güçlü olmadığını, yalnız olduklarını düşünmüş olmalı ki, ailenin yaşadığı ortamda neredeyse linç edilmesine yol açacak gelişmelere imza atabilmektedir.

Ancak çocuğa karşı cinsel taciz suçundan kesinleşmiş cezası olan fail Teyfik Bar, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin bu davanın tarafı olduğunu unutmak gibi bir yanlışa düşmüştür.
Biz Kadınlar gerçeği biliyoruz, çünkü davayı ve yargılama sürecinin her bir evresinde yer aldık ve davanın bizzat takipçisi olduk.

Teyfik Bar'ın yargılama sonucu ortaya çıkan uygulamanın yol açtığı ve adeta cezasızlık diye tanımlanacak kısa süreli infaz sonrası serbestiyet, Tevfik Bar'ın çocuk istismarı faili olduğu gerçeğini ortadan kaldırmamaktadır.

4 yıl hapis cezası almasına rağmen, bu cezanın sadece kısa bir süresini cezaevinde geçiriyor olması, failin aklandığı anlamına gelmemektedir, aksine yargının sözde düzenleme ile cezasızlık sürecine yol açtığının açık ispatıdır.

Suça maruz kalan çocuk da, çocuğun yakınları da işlenen bu suçun örtbas edilmemesi için en doğru olanı yaparak, yargıya başvurmuşlardır. Her şeye rağmen, hapis cezası ile yargılanmış olan bir fail var.

Çocuğa karşı cinsel saldırıda bulunan Teyfik Bar gibi failler, İstanbul Sözleşmesi hükümleri gereği etkin etkin yargılanmamakta ve infaz yasası ile adeta hiçleştirilen hapis cezalarının yol açtığı cezasızlık ile cesaretlendirilmektedirler.

Tüm Güllük ve Bodrum kamuoyu fail Teyfik Bar’a açık yargılama sonucu hükmolunan kararı öğrenmeli. Kamuoyu bilmeli ki, kadınlar ve çocuklara yönelik suçlarda yapılan yargılama ve sonrasında ceza almış olsalar bile kısa bir süre sonra faillerin aramızda dolaşabileceklerinin en somut belgesi Güllük'te yaşanan bu çocuğa yönelik cinsel taciz davasıdır.

Tüm bu hukuksuzluğun karşısında, bilinmelidir ki, biz kadınlar olduğumuz sürece, davaların da kadın ve çocuk haklarının ihlali durumunda da #BURADAYIZ!

Suça maruz kalan hiç bir kadın ve çocuk yalnız değildir, verdiği hak mücadelesinde de asla sindirilemez, çünkü bizler kadın dayanışması ve feminist mücadelemiz ile bu sindirme politikasının karşısında durmaya devam edeceğiz.

Kadınlara ve çocuklara yönelik suçlara karşı her zaman #TARAF olacağız. 20.05.2021
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği

#YaşasınFeministMücadelemiz #İstanbulSözleşmesi10Yaşında #İstanbulSözleşmesiBizim #İstanbulSözleşmesiYürürlükte #İstanbulSözleşmesindenVazgeçmiyoruz #ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet

Yorumlar