#İstanbulSözleşmesiBİZİM

#İstanbulSözleşmesiBİZİM


Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, gece yarısı 2011 yılında kendisinin imzaya açtığı, parlamentodan oy birliği ile geçirdiği İstanbul Sözleşmesini bu sefer tek başına fesih ettiğini resmi gazete aracılığı ile duyurdu. 


Oysa biliyoruz ki, İstanbul Sözleşmesi kadınların ve şiddete maruz kalan bireylerin yılllarca verdikleri mücadele sonucu, elde edilmiş uluslararası bir kazanımdır. Yani diğer adı ile KADINLARIN ULUSLARARASI İNSAN HAKLARI BEYANNAMESİ niteliğindedir. 


Dolayısıyla iptal edilerek yapılmak istenen, sistematik hale gelmiş erkek şiddeti ve kadınlara yönelik ayrımcılıkla mücadele diye bir politikalarının olmadığının tescil edilmesidir. Bu fesih bildirimi aynı zamanda, sistematik erkek şiddetini görmezden gelerek, meşrulaştırma sürecini fiilen başlatmaktır. 


Aile bakanlığının açıkladığı verilere bakılacak olur ise, şiddet önleme merkezlerine başvuran toplam 711.731 kişiden, 576.824 kadın, 88.811 çocuktur. 

Sığınaklarda kalan kadın sayısı 243.282 kadın, 151.453 çocuk toplam 395.000 kişi sığınaklarda kalmış olup, bize ölümden kaçarak hayatta kalan kişi sayısını gösteriyor.

Rakamlar bu iken, bu sözleşmeyi fesih ederek, buna rağmen kadınlara yönelik şiddet, BENİM MESELEM DEĞİL diyor. 


Biz mücadeleden asla vazgeçmiyoruz, yaşam hakkımızın korunması için İstanbul Sözleşmesinden asla vazgeçmiyoruz. 

İstanbul Sözleşmesinin fesih bildirimi HÜKÜMSÜZDÜR! Kadınlar var olduğu sürece hiçbir güç haklarımızı ve kazanımlarımızı yok sayamaz! 


Buradan tüm İstanbul sözleşmesine taraf olanları ve bu yönde açıklama yapan tüm siyasi partileri ve milletvekillerini acil toplanmaya ve İstanbul Sözleşmesinin hükümlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. 


Tüm partilere ve milletvekillerinin dikkatine getirmek isteriz ki, kadınlar artık kadınları yok sayan, kadınlara yönelik erkek şiddetine karşı mücadeleyi ve kadınların ulusal ve uluslararası kazanımlarını iktidara gelmeyi beklemeye indirgeyen siyaseti artık kabul etmeyecek. Bugün değil ise, yarın asla! 

Dolayısıyla yurttaştan oy alan vekillerin görevi hangi partiden olursa olsun, yurttaşların kazanımlarını korumak ve buna yönelik mücadele etmektir. Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi reddediyor!

İstanbul Sözleşmesi BİZİMDİR!

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (20.03.2021)


#İstanbulSözleşmesiBizimSeninMiSandın

#İstanbulSözleşmesindenVazgeçmiyoruz 

#İstanbulSözleşmesiYaşatır 

#İstanbulSözleşmesiniUygula 

#YaşasınFeministMücadelemiz

#YaşasınKadınDayanışması




Yorumlar