Fail Serhat Kantaş’ın eylemini durdurmayan tüm kurumlar sorumludur.

 


Serhat Kantaş geçtiğimiz haftasonu Muğla ilinin Milas ilçesinde Bensu bir kadını öldürdü. 

Fail Serhat Kantaş kendi erkek olma hakkını bir kadının yaşamına son vererek kullandı.

Bildiğimiz bir şey varsa oda ölüme varan süreç şiddetin en son halkası olarak gerçekleştiğidir. 

Oysa fail Serhat Kantaş çok önceleri durdurulmalıydı. 

Bunun için gerekli kurum ve yasalar mevcut. 

Sorun, yasaları ve şiddeti önleme yükümlülüklerini yerine getirmeyen siyasi erk ve tüm kurumlardır

Bugün cenazede boy gösteren yerel yönetim yani Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluklarından azad olamaz. 

Kadınların cenazelerinde beyan edilen taziye mesajlarına değil, erkek şiddetini önleme ve kadınların güvenliğini sağlayacak süreçleri hayata geçirecek yerel yönetimlere ihtiyacımız var ve yaşam hakkımızın korunması en temel insan haklarımızdandır. 

Kadınlar, erkekler tarafından sistematik işkence ve şiddete maruz kalıyor ve yerel yönetim sadece taziye mesajları iletmek ile yetiniyor ise, failler eylemlerini sürdürürler. 

Erkek şiddetinin bertaraf edilmesine yönelik bütüncül politikalar hayata geçirilmediği sürece devlet, kurum ve kuruluşları öldürülen her kadından sorumlu olacaktır.

Ya yükümlülüklerinizi ve görevlerinizi yerine getirin ya da istifa edin!


#İstanbulSözleşmesi #istanbulsözleşmesiyaşatır #i̇stanbulsözleşmesiniuygula #kadınayönelikşiddetlemücadele #erkekvuruyordevletkoruyor #kadıncinayetleripolitiktir #kadıncinayetleri #kadın #kadınyaşamözgürlük  #kadınlarınyaşamhakkı #kadınlarvardır #kadınlarvardırkadınlarheryerde #niunamenos✋ #stopviolenceagainstwomen 

#stop #violenceagainstwomen

Yorumlar