Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu'ndan Haberler.. Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi Bodrum'da kurulacak.


 
16/2/2021 tarihinde Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Kırmızı Şemsiye Derneği'nden Melis Arslan, Çankaya Belediyesi'nden Sosyal Hizmet uzmanı Nilay Oğultürk ve Nuran Duman 'ın katılımıyla,Toplum Sağlığı politikaları kapsamında hayata geçirilen, Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi kurulum süreci hakkında bilgi ve deneyim paylaşım toplantısı yapıldı.

Gönüllü danışmanlık ve test merkezlerinin, bütüncül sağlık politikaları doğrultusunda ve Halk Sağlığı Müdürlükleri ile yapılan protokollerle ve “Sağlıklı Kentler Platformuna” üye olarak, bu hizmeti uygulamaya başladıklarının ifade edildiği toplantıda, ayrıca gerek Kırmızı Şemsiye Derneği, gerekse Çankaya Belediyesi, Bodrum Belediyesi'nin bu hizmet birimini açma kararı alması halinde her türlü desteği vereceklerini taahhüt ettiler.
Tüm bu süreçleri yerelde var olan ve ayrımcılık karşıtı mücadele eden ilgili STK ile ortaklaşarak yürütmenin, merkezin duyurulması ve hizmetten yararlanacak bireylere ulaşılması açısından da son derece önemli olduğu belirtildi.
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği olarak, Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi'nin açılması yönündeki bu toplantıların, bugüne kadar bütüncül sağlık politikaları kapsamında göz ardı edilmiş yaklaşımın bertaraf edilerek, yerel yönetimler olarak bu süreci yeniden tanımlamak olarak değerlendirdiğimizi belirtmek isteriz.
#SağlıklıKentlerPlatformu
#KırmızıŞemsiyeDerneği
#ÇankayaBelediyesi
#BodrumBelediyesiToplumsalCinsiyetEşitlikKomisyonu
#ÇankayaBelediyesiGönüllüDanışmanlıkVeTestMerkezi
#BodrumBelediyesi
#BodrumKadınDayanışmaDerneği
#BodrumKentKonseyiKadınMeclisi
#KadınlarKentiYönetiyor
#ŞimdiKadınlarınZamanı
#BodrumTcekHaberleri 






Yorumlar