#ZeynepŞenpınarİçinAdalet





Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 08.10.2020 tarihinde geçtiğimiz Mayıs ayında canavarca hisle, eziyet çektirerek, beden bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme suçunu işleyen Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı davanın ilk celsesindeydik.
BKD, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Barolar ve Milletvekilleri dosyaya müdahil olma talebinde bulundular, ancak suçtan doğrudan zarar görmediğimiz bahisle, katılma taleplerimiz reddedildi.
Duruşma sonrası, Kadınlar Mahkeme’deki izlenimlerini paylaştılar.
Duruşmaların geniş katılımlı takip edilmesi çok önemli, zira kapalı kapılar ardında cinsiyetçi ve ayrımcılık içeren yargılama sonucu, erkeklerin etkin bir şekilde yargılandıklarını değil, ödül niteliğinde cezalar aldıklarına tanıklık etmekteyiz.
Her bir hak arayışının desteklenmesi bu anlamda kaçınılmaz.
Fail Selim Ahmet Kemaloğlu bugün çeşitli gerekçeler ardına sığınmaya çalışıyor ise de, Zeynep'in itirazını kabul etmediği için katledildiğini biliyoruz. Ceza ehliyetini sorgulatma çabası ile, ceza almaktan kurtulmasına asla izin vermeyeceğiz.
Biliyoruz ki, kadınların ölmesine tek başına failler sebebiyet vermiyor. Devlet ve kurumları bağlı bulundukları sözleşme ve mevzuatı uygulamadıkları için erkek şiddeti yasalarda ön görüldüğü şekilde cezalandırılmadığı için kadınların yaşam biçimi ve en nihayetinde yaşam hakkı ihlal ediliyor.
#İstanbulSözleşmesi uygulansaydı, bugün Zeynep hayatta olurdu.
#6284sayılıKanun hükümleri uygulanmış oysaydı, bugün Zeynep hayatta olurdu.
Duruşma sonrası basın açıklamasında boy gösteren "yetkililer" Muğla ilinde sorumlu ve yükümlü oldukları kadın erkek eşitliğini içerir, her türlü ayrımcılığı önleyen politikalar hayata geçirselerdi, bugün Zeynep hayatta olacaktı.
Duruşmada, müdahil olma talebinde bulunan milletvekillerinden, mecliste kadınların kazanımlarına saldıran yasal düzenlemelerini engellemelerini bekliyoruz
Biz kadınlar var olan eşitsizliğe ve erkek şiddetine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Haklarımızdan, kazanımlarımızdan ve mücadelemizden ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Yorumlar