#AslıBaşİçinAdalet


Salı günü, 14 Ocak 2020 tarihinde saat 9.30'da davanın 35. celsede karara bağlanması bekleniyor. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar 9 yıldır türlü siyasi bağlantılar vasıtası ile gerçeği örtbas etmeye, yargıyı yanıltarak, asılsız iddialar ile cinayeti intihar olarak kabul ettirmeye çalışmaktalar.
Gerek çelişkili ifadeler ile gerek bilimsel kanıtlar ile Aslı Baş’ın intihar etmediği açıkça ortadadır!
Sanık vekilleri dahil mahkeme salonunu bir tiyatro ve dedikodu meydanına çevirerek son iki celsedir esasa ilişkin tek bir savunma yapmamış, yargılamayı ve yargılamaya konu olan Hakan Bayer ve oğullarının Aslı Baş'ı öldürme fiilini alaycı bir dille şova çevirmeye yönelik davrandılar.
Bildiğimiz sistematik erkek bakış açısının bir örneğidir!
Failler, işledikleri suç'un sonuçlarına katlanmak zorunda olmayacaklarını düşünmekteler.
Biz kadınlar, duruşma salonlarını erkeklerin işlediği suç'u yok sayarak, mahkeme salonlarını da ego ve statü alanına çeviren avukatların yanı sıra söz konusu davada adaleti sağlama sorumluluğunu 9 yıldır üstlenmeyi itina ile erteleyen mahkeme heyetinin duruşuna tekrar tanık olmak istemiyoruz.
Ahmet, Hakan ve Volkan Bayer ailesinin ve Murat Umirov’un yargılandıkları bu davada gerçek adalet tecelli edene kadar ve failler cezalandırılana kadar, davanın takipçisi olacağız!
Duruşma 14 OCAK 2020 tarihinde saat 9.30'da Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde.

Tüm kadınları, bu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz!


Yorumlar