BKD ile Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Eğitimleri başladı


BODRUM BELEDİYESİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİK BİRİMİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI



Bodrum Belediyesi'nin Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ile, 25 Kasım 2019 tarihinde imzalamış olduğu işbirliği protokolün ardından, Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi'nin çalışmaları başladı. 


Protokol gereği, tüm Belediye personelinin toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet tanımı, kadına yönelik erkek şiddeti tanımı, uluslararası ve ulusal mevzuata ilişkin bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmeye başlandı.


İlk toplantı Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda Bodrum Belediyesi’nin farklı müdürlüklerinden yaklaşık 20 yönetici personel katılım ile gerçekleştirildi. 




Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen yaklaşık iki saat süren eğitimde, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin, kadına kadın olması nedeniyle uygulandığını, kadınları orantısız biçimde etkileyen özel ya da kamusal alanda yaşanan bu şiddetin gerek ulusal gerekse uluslararası mevzuat gereği bir insan hakkı ihlali olduğunu ve çok taraflı ve çok boyutlu bir mücadeleyi gerektiren ciddi ve yaygın bir sorun olduğu aktarıldı. 


 Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin bağlı bulunduğu uluslararası ve ulusal mevzuat gereği Kadına yönelik erkek şiddetini, ilgili kanunların uygulanması ile engellenebileceği anlatıldı. Bu mücadelenin bir parçası da yerel yönetimin tüm birimlerinin de sorumluluğunda ve yükümlülüğünde olduğu, dolayısıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin benimsenmesi, bu mücadelenin vazgeçilmez bir bölümü olduğu aktarıldı. 


Eğitim, soru ve cevap bölümüyle devam etti. Belediye Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi’nin personel eğitimleri önümüzdeki haftalarda devam edecek. Birim, bir sonraki aşamada Bodrum’da geniş katılımlı toplantı ve eğitimler düzenleyerek, kentte ‘cinsiyet eşitliği’ farkındalığının gelişmesine yönelik çalışmalar yapacak.

Yorumlar