2020-2024 dönemi Bodrum Belediyesi Stratejik Eylem Planı

Basına ve kamuoyuna, 

31.03.2019 tarihinde Bodrum Belediyesi Yerel Seçim sonrası, BKD - Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKDD) olarak, Bodrum Belediyesi 2020-2024 Dönemi Stratejik Eylem Planı çalışmalarını başlattık.
Mücadele etmek zorunda olduğumuz alanlara ilişkin taleplerimizin hayata geçirilmesi için, tüm süreçlerin belirleyeni olmamız kaçınılmazdır.

Bu nedenle Bodrum Kadın Dayanışma Derneği olarak, nasıl bir kentte yaşamak istediğimizi, ihtiyacımız olan siyasetin planlamasını yapmak da önceliklerimiz arasında yer aldı.

Stratejik plan çalışmalarımız sürerken, Bodrum Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında tüm STK'ları kapsayacak şekilde Stratejik Plan toplantıları düzenlemeye başladı.

Belediyenin düzenlemiş olduğu toplantılara katılıp, Stratejik Eylem Planını toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetsiz bir kentin gerektirdiği ilkeler doğrultusunda hazırlanması önerilerini gündeme getirdik.

Bu toplantılara katılmış olmakla birlikte hazırladığımız 2020-2024 Dönemi Stratejik Eylem Planını geçtiğimiz hafta Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt'a ilettik.
Kadınlar kentlerini yönetmeye talip oldukları için, sözü üretmenin yanı sıra, artık kentin aktif planlayıcısı olmaya da mecburlar.

Kadınlar günlük hayatlarına dair yaşadıkları sorunların ve çözümüne ilişkin bilgilere sahipler, dolayısıyla çözümün uygulayıcıları ile bir araya gelerek ve iletişim sağlayarak, Bodrum Yarımadasını Kadınlar için güvenli, ayrımcılık ve şiddet üretmeyen bir kent haline getirmek için ara vermeksizin çalışmak zorundalar.


Bodrum Yarımadasında bulunan tüm Kadınlar ekte bulunan bu çalışmalara ulaşarak, Bodrum Belediyesi'nin belirtildiği kapsamda çalışmalarını kolaylıkla takip edebilecekler.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği














Yorumlar