#ŞimdiKadınlarınZamanı




#ŞimdiKadınlarınZamanı

Bugün Bodrum Kadın Dayanışma Derneği kadınlarıyla birlikte Kent Konseyi Kadın Meclisi kadınları, Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi için ortaklaşarak hazırladıkları Yönerge Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt'a ilettiler. 

Yönerge konusundaki izlenecek süreci Bodrum'da bu alanda politika üreten kadın örgütleri ve Bodrum'da yaşayan her bir kadının meclisi olan Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden görüş ve öneri alarak Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimini tanımlama kararını alan Bodrum Belediyesi katılımcı belediyeciliğin ilk adımlarını hayata geçirmiş oluyor. 

Buluşmada Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt tarafından ifade edildiği gibi "şimdi kadınların zamanı" ve bu zamanı kadınlar yerel yönetim ile birlikte yol yürüyerek hayata geçiriyorlar.

Bugün aynı zamanda Bodrum Kadın Dayanışma Derneği'nin hazırladığı 2020 - 2024 Bodrum Belediyesi Stratejik Eylem Planı da Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt'a iletildi. 

Hem yönerge hem de stratejik plan Bodrum'un her bir sokağının, herbir mahallesinin, her bir caddesinin, her bir biriminin kadınlar için yeniden ve yeni bir söz ile yazılması anlamına geliyor. 

Kadınlar ne istediklerini ve neye ihtiyaçları olduklarını biliyorlar. Bu nedenle bu sözü üreten talep eden ve tabii ki yazanlar kadınlar, uygulama ve hayata geçirme sorumluluğunu devralansa Bodrum Belediyesi'nin yeni Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Kadın Belediye Başkan Yardımcılarımızdır.










Yorumlar