#AslıBaşİçinAdalet - İntihar Değil! Cinayet!



#AslıBaşİçinAdalet diyerek, 24.09.2019 tarihinde Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeydik! 

34 celsedir devam eden dava dün de karara bağlanamamıştır.

Sanıkların yıllardır türlü siyasi bağlantılar vasıtası ile gerçeği örtbas etmeleri, yargıyı yanıltarak, asılsız iddialar ile cinayeti intihar olarak kabul ettirmeye çalışmaları devam ediyor!

Gerek çelişkili ifadeler ile gerek bilimsel kanıtlar ile Aslı Baş’ın intihar etmediği açıkça ortadadır.

Sanık vekili Av. Uğur Poyraz'ın mahkeme salonunu adeta bir tiyatro ve dedikodu meydanına çevirerek iki celsedir esasa ilişkin tek bir savunma yapmaması, yargılamayı ve yargılamaya konu olan Hakan Bayer ve oğullarının Aslı Baş'ı öldürme fiilini nasıl alaycı bir dille şova çevirmeye yönelik davrandıklarını da gördük.

Bu davranış bildiğimiz sistematik erkek bakış açısının bir başka örneğidir!

Yargılamayı da ciddiye almamaktalar, çünkü kendilerini erkek olma hakkı ile otorite olarak tanımlıyor,  dolayısıyla işledikleri suç'un sonuçlarına katlanmak zorunda olmayacaklarını düşünmekteler. 

Mahkemeye 34 celsedir, yani yaklaşık 9 yıldır adalet beklentisi ile gelip giden ebeveynler, adaletin nasıl ve neden tecelli etmediğini pek tabii ki anlayamıyorlar. 

Kızlarının öldürülmüş olmasının yanı sıra, faillerin hayatlarını tutuksuz yargılanarak, hiç bir şey yokmuşçasına sürdürmeye devam etmeleri ayrı bir istismarı da beraberinde getiriyor.

Biz kadınlar, duruşma salonlarını erkeklerin işlediği suç'u yok sayarak, mahkeme salonlarını da ego ve statü alanına çeviren avukatların yanı sıra söz konusu davada adaleti sağlama sorumluluğunu 9 yıldır üstlenmeyi itina ile erteleyen mahkeme heyetinin duruşuna tanık oluyoruz.

Bu dava erkek şiddetinin nasıl cezasızlık ile ödüllendirildiğinin somut ifadesidir. Bu cezasızlık ise mahkeme salonlarında gerçekleşiyor.

Takipçisi olmadığımız davaların kimseye emanet edilemeyeceğini bir kez daha görmüş olduk.

Ahmet, Hakan ve Volkan Bayer ailesinin ve Murat Umirov’un yargılandıkları bu davada gerçek adalet tecelli edene kadar ve failler cezalandırılana kadar, davanın takipçisi olacağız! 

Mahkeme salonları kimsenin istismar edebileceği bir şov sahnesi değil, yargının bağımsız yargılama alanıdır, hak arama alanıdır!

Hak aramak, var olan yasaların uygulanması ve bu doğrultuda erkek şiddetinin cezalandırılması ile mümkündür.

Bir sonraki ve karar duruşması olması beklenen duruşma 14 OCAK 2020 tarihinde saat 9.30'da Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde. 

Tüm kadınları, bu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz!


#ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet! 

#KadınDayanışmasıYaşatır 

#YaşasınFeministMücadelemiz


Yorumlar