Berrin Sönmez ile söyleşi * haklarımızdan, hayatlarımızdan, kazanımlarımızdan vazgeçmiyoruz! nerede kalmıştık?

      


       8 Mart'ta haklarımızdan hayatlarımızdan kazanımlarımızdan vazgeçmiyoruz diye sokaklara çıktık. 
biz kadınlar için bu öylesine bir söz dizimi değil. hepimiz biliyoruz  ki, kürtajı yasaklama istemiyle başlayan politikalar şimdi6284 sayılı kanun'un iptali, nafaka hakkının gasp edilmesine oradan da boşanmanın imkansız hale getirildiği bir politikaya evrildi. 

bu talebin ardında islamcı erkek gruplarının yanı sıra seküler erkeklerin olduğu da çok aşikar. ısrarlı bir manipülasyon ve kadın düşmanlığı inşa etmeye ve bunu meşrulaştırmaya çalışıyorlar. 

bazı erkekler örgütlenerek bu süreci ayakta ve gündemde tutmaya yönelik özel bir çaba harcıyorlar. bizler de, bodrum kadın dayanışma olarak tüm bu süreçlerde dahil olmak üzere neler yapabiliriz? kazanımlarımıza nasıl sahip çıkabiliriz? diye konuşmak ve farklı kadın sözlerimizi birbirimizle tanıştırmak için Berrin Sönmez'i Bodrum'a davet ettik!

sevgili Berrin kendini müslüman feminist olarak tanımlıyor, bu tanımı konuşacak çok şeyimiz olduğunu da gösteriyor aynı zamanda. 
hem Berrin Sönmez ile tanışmak-tanıştırmak hem de müslüman feminist düşüncelerini duymak ve konuşabilmek için bu toplantılarda biraraya gelelim istedik.  farklı farklı kadınlarız ve bu farklılıklarımızla temas ederek konuşabilmek demektir. 
[etkinlik kadınlara mahsustur, giriş ücretsizdir!]

#BerrinSönmez  (en son yazısı için tıklayınız... )
#HaklarımızdanVazgeçmiyoruz #HayatlarımızdanVazgeçmiyoruz #KazanımlarımızdanVazgeçmiyoruz
#NafakaHaktır #NeredeKalmıştık #YaşasınFeministMücadelemiz #FeministDayanışma

Yorumlar