2019 ŞUBAT AYI BODRUM BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ: KADIN SIĞINMA EVİ! TÜM KADINLAR DAVETLİDİR!



 

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin #8mart2016 tarihinde başlatmış olduğu kadın sığınağı mücadelesi ile 2016’da bir bağışçının başlattığı inşaat 2018 yıl ortasında tamamlanmıştır. 


Henüz faaliyete geçirilmemiş olması nedeniyle, #BodrumKentKonseyiKadinMeclisi’nin de önergesi ile bugün yapılacak olan Bodrum Belediye Meclis toplantısında gündem maddesi olarak ele alınacaktır. 

Kadın sığınma evinin hala faaliyete geçirilememiş olmasına yönelik görüşmeler yapılmasını bekliyoruz. 
5393 Sayılı Belediye Kanunu 14’üncü maddenin 1’inci fıkrasında,"Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000'in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır." şeklinde yasal zorunluluk getirilmiştir. 

Kentin yüzde ellisinin kadınlardan oluşması, belediyenin vermekle yükümlü olduğu hizmet de yüzde elliye yönelik olmasını gerektirmektedir. 

Kadın Sığınma Evi konusunun gündeme alınmaması halinde, yüzde elliyi oluşturan biz kadınların yok sayılmasını beraberinde getirecektir. 

Kentte yaşama haklarımıza sahip çıkışıp çıkılmayacağı #BodrumBelediyesi’nin Şubat ayı Meclis gündemine alıp almamasına göre belli olacaktır. 

Bu ise yaklaşan yerel seçimlerde kadınların nasıl oy kullanacaklarının göstergesi olacaktır.

Bodrum Yarımadasında bulunan tüm Kadınları 
Perşembe günü(bugün)- 07.02.2019 tarihinde saat 14.00’te Herodot Kültür Merkezi’ne bekliyoruz! 

Yorumlar