Bodrum Belediyesi EŞİTLİK BİRİMİ KURULUYOR! Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi I. Çalıştayı, 2 ve 3 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi


BODRUM BELEDİYESİ EŞİTLİK BİRİMİ KURULUYOR -
Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi I. Çalıştayı başlığı altında 2 ve 3 Eylül 2019 tarihlerinde Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ortaklığı ile gerçekleştirildi. 

“Bodrum Belediyesi Eşitlik Birimi Kuruluyor – Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi 1. Çalıştayı” Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ortaklığı ile 2 ve 3 eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Çalıştay sonrası yapılan basın toplantısında çalıştay sonucu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt tarafından okunarak kamuoyu ile paylaşıldı:
"Bodrum Belediyesi Eşitlik Birimi Kuruluyor – Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi 1. Çalıştayı” Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ortaklığı ile 2 ve 3 eylül 2019 tarihlerinde Bodrum Ortakent İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Çalıştay, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ve Bodrum Belediye Meclis üyelerinin adaylık aşamasındayken imzaladığı, Bodrumlu Kadınların hazırladığı “Bodrum Kadınları Kent Manifestosu”nun ilk adımlarından birini oluşturdu.
Bodrum Belediyesini temsil ettiğim bu çalıştaya, Belediye Başkanımız Ahmet Aras, Meclis üyemiz Emel Çakaloğlu, Belediye Birim Müdürleri, personeli ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisinin kadınları katıldı.

Bodrum dışından da konuklarımız vardı. Çalıştayımıza, bu konudaki deneyimlerini aktarmak üzere, Bodrum dışından da Avrupa Kadın Lobisi ve Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün, BM Kadın Dostu Kentler eski yerel koordinatörü Nilgün Salmaner, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Danışmanı Zelal Yalçın ve Çankaya Belediyesi Kadın Müdürlüğü Müdürü Ülkü Karaalioğlu katıldı.

Çalıştayın 1. günü Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte açılışını yaptık. Bodrum Belediyesi olarak önümüzdeki dönemde, toplumsal cinsiyet eşitliği doğrultusundaki planlamalarımızı aktardık. Bodrum dışından gelen katılımcılar yerel yönetimler konusundaki deneyimlerini paylaştılar. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği de kendi çalışmaları ve üç yıldır sürdürmekte olduğu Belediye izleme çalışmalarında öne çıkan konuları aktardı.
Çalıştayın 2. gününde, Bodrum Belediyesi Müdürleri ve personeli, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Kent Konseyi Kadın Meclisi katılımcıları, Belediye’de kurulan Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi’nin yol haritasını oluşturdu.

Ayrıntılı bir biçimde belirlenen yol haritasında özellikle Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı (CEMR)’nın Eylül sonuna kadar imzalanması, şartın yükümlülüklerini yerine getirecek planlamanın hızla yapılması ve Belediyede Toplumsal cinsiyet eşitlik biriminin kurulması, Belediye Meclisinde toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonun kurulması öncelikli hedefler olarak belirlendi.
Bodrum’u katılımcı, eşitlikçi, ayrımcı olmayan, şiddetsiz yaşam alanına dönüştürmek için Bodrum’daki kadın örgütleri ile Bodrum Belediyesi’nin birlikte çalışması kararlaştırıldı.Bodrum, 03.09.2019
















Yorumlar