Anne değil, KADINIZ! Bacı değil, KADINIZ! Ve, DÜNYANIN YARISIYIZ!

Anne değil, KADINIZ! Bacı değil, KADINIZ! Ve, DÜNYANIN YARISIYIZ!

Bodrum Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısında, İyi Parti Meclis üyesi #MehmetOnurŞahbaz, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sunumu sırasında "bir ilk'in gerçekleştiğine” bahisle, “Bodrum Belediyesi'nin bir ilke imza atarak, Belediye Başkan Yardımcısı olarak Ummuhan Yurt'un atandığını" ifade etmekle, ilk kez bir Kadının Belediye Başkan Yardımcılığı'na atandığını özellikle belirtmesini #AYRIMCILIK olarak nitelendirip eleştirerek, gerek Bodrum’da yaşayan tüm Kadınları gerekse Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt’a karşı AYRIMCILIK yapmıştır.

Bodrum Belediye Meclisinde Kadın üye sayısı 7, erkek meclis üye sayısı 24 iken, Bodrum Belediyesi'nin 1423 erkek personel sayısı ve buna karşılık kadın personel sayısı 523 iken, yani eşit temsiliyetin Belediyenin dahi HİÇ BİR alanında sağlanmamışken, Belediye Başkan Yardımcısı'nın Kadın olduğu vurgusu yapılmak suretiyle, ayrımcılık nitelendirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği hususunda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunduğunun karinesidir.

Bodrum Belediyesi İyi Parti Meclis üyesi Mehmet Onur Şahbaz, özellikle de temsil ettiği partinin Genel Başkanı bir Kadın iken, ayrımcılık kavramı konusunda, toplumsal cinsiyet rolleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında bilgi edinmeye, seçilmiş bir meclis üyesi olarak özellikle kadın erkek eşitliğine dair yükümlülüklerini yerine getirmesine, aksi halde oturduğu kadınların koltuğundan istifa etmeye davet ediyoruz!


* * * *



Ayrıca, Bodrum Belediyesi'nin sunumunda yer alan ekli 2. görselde, Belediye'nin #KadınErkekEşitlikBirimi çalışmalarının Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi ile yapılan bir çalışması gibi lanse edilmesi hususunda düzeltme yapma gereği duyuyoruz.
Bodrum'un İLK Kadın Belediye Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt ile gerçekleştirmiş olduğu Kadın Erkek Eşitlik Birimi kurulumu ve çalışmasına ilişkin toplantılar, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ile gerçekleştirilmiştir.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin PAYDAŞIDIR.

Bununla beraber, gerek Kadın Meclisi kapsamında ve gerek Dernek çalışmaları ve ilkeleri çerçevesinde, Kadın Erkek Eşitlik Birimi ve bu birimin çalışmalarında, Kadınların Bodrum Yarımadası'nda kente dair daha güvenli, eşit ve katılımcı yaşamını sağlamak, önemsediğimiz ve her zaman katkı sağlamayı hedeflediğimiz bir husustur.

Bu nedenle, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt ile yapılan görüşmelerin #BKD ile yapıldığı hususunu kamuoyu ile paylaşma gereği duyuyoruz.

Bodrum Yarımadası'nın biz Kadınlar için, erkek şiddetinin olmadığı -ki buna cinsiyetçi-ayrımcılık içeren söylemler de dahil-, güvenli, eşit katılım ve temsiliyet içeren bir Kent olması, esastır.

Eşitliğin her alanda sağlanamadığı kentte, ayrımcılık ve şiddet vardır.
Hayatın her alanında, şiddete ve eşitsizliğe karşı mücadelemizden vazgeçmiyoruz.
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği

Yorumlar