Berrin Sönmez ile söyleşinin ardından...

haklarımızdan, hayatlarımızdan ve kazanımlarımızdan vazgeçmiyoruz! nerede kalmıştık? 

Berrin Sönmez ile söyleşimizi gerçekleştirdik..

kentte iki yaka festivali varken, memlekette erkek siyaset eli ile çeşitli politikalarla kutuplaştırılmaya ötekileştirilmeye çalışılan kadınlar buluştular..
kimimiz feminist,kimimiz müslüman feminist,kimimiz yaşamlarını korumak isteyen kadınlar olarak,patriyarkanın erkek siyasetin politikalarıyla yaşamlarımızda oluşturulmak istenen kutuplardan kurtulmaya, ortaklaştığımız kadın mücadelemizde birbirimizle dayanışma alanları yaratarak birlikte olmaya kararlıyız..
Berrin Sönmez, kendisini ve başkent kadın platformunun tarihini bizlere tanıtırken, bir çoğumuza başka pencereden bakarak kadın olma halimizi gözler önüne serdi..


tek tip bir kadınlık nasıl mümkün değil ise, tek tip bir feminizm de mümkün olamayacağını dolayısıyla farklı kadınlar farklı feminist politik söylemlerimizi de konuşup, tartışabilmenin ilk adımı olan bu toplantı, aynı zamanda erkek siyasetin kabulleri üzerinden birbirimizi tanımlama bilgisini düşürmek, kadın mücadelesinin daha direngen ve haklarımızı savunma konusunda daha güçlü durabilmemizin olmazsa olmazı.


baş örtülü kadınlara özgürlük diyen bir kadın, bugün islamcı erkek siyasetin ürettiği kadın karşıtı politikalarına karşı kendi bulunduğu yaşamdan itiraz ediyor...! kadınların itirazı çığ olmaya yüz tutmuş ve bu çığ ile patriyarkayı yıkmaya kararlıyız!






Yorumlar