DURUŞMAYA ÇAĞRI!

Duruşmaya Çağrı
Dayanışma için çağrıda bulunduğumuz bu ensest davası 4 yıllık zorlu ve zorunlu bir mücadelenin sonunda görünür hale gelmiştir.
Davadaki somut deliller ve tartışmaya yer bırakmayan devlet kurumlarından alınmış psikyatri raporları ve tanık beyanı çocuğun enseste maruz kaldığını açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır.
Bu noktada, yargı çocuk taraflı olmak zorundadır.


Fail cezasız kalmamalıdır.
Yargılama boyunca bugüne kadar hukuka aykırı ve çocuğun hakları korunmaksızın pek çok usulsüzlükler meydana gelmiştir.
Suça maruz kalan çocuğun tekrardan zarar görmemesi için soruşturma ve kovuşturma aşamasında SADECE BİR defa ifadesine başvurulması gerekirken, bu davada çocuk defalarca yaşamış olduğu ensest travmasını ifade etmeye Mahkeme tarafından zorlanmıştır.
Bunun YAPILMAMASI gerektiği, vahim bir hata olduğu mahkeme dikkatine defalarca getirilmesine rağmen ısrarla bu usulsüzlük sürdürülmüştür.
Kesinlikle çocukla bir araya getirilmemesi gereken FAİL bir önceki duruşmada aynı mahkeme salonunda adeta çocukla yan yana konumlandırılarak, çocuğun ifadesi alındığı için, çocuk tekrar istismara maruz bırakılmış, ağır bir travma yaşatılmıştır.
Suça maruz kalan çocuğun yaşamış oluğu travma nedeniyle, çocuğa yöneltilecek soruların son derece titizlikle seçilmesi gerekirken, özensiz ve yönlendirici sorular sorularak çocuğun ifadesi alınmıştır.
Üstelik çocuğa yöneltilen sorular ve çocuğun verdiği cevaplar duruşma tutanaklarına da doğru yansıtılmamıştır. Bu nedenle, suça maruz kalan çocuğun avukatları olarak duruşmaya katılan MUĞLA BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU, TUBAKKOM, ASPB, C.M.K ve özel vekili tarafıdan bu durum bir tutanak altına alınarak, davaya ibraz edilmiştir.
Tam da yaşanan bu süreçler nedeniyle tüm Bodrum yarımadasındaki kadınları mahkemede taraf olarak bulunmaya ve dayanışmayı inşa etmeye çağrıda bulunyoruz.
Yaşasın Kadın Dayanışması ve Mücadelesi !!!
Bitez Adliyesi, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi
27.11.2018 saat:10:00

Yorumlar