Bodrum Kadın Dayanışma Derneği - DURUŞMAYA ÇAĞRI: 27 MART 2018 - saat: 9.30 da - #ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet


Bilindiği üzere, BKD - Bodrum Kadın Dayanışma Derneği olarak, kadın ve çocuklara yönelik her türlü şiddet ve istismar davalarını yakından takip etmekteyiz.

Dava, 4 yıl soruşturma aşamasında sürüncemede bırakılan, aile içi cinsel istismar (ensest) olarak tanımlanan bir esastan ibarettir.

Çocuğun, babası tarafından maruz bırakıldığı istismara ilişkin soruşturması 4 yıl sürmüş, annenin direnişi ve kadın dayanışması ile bu kadar uzun süreden sonra, kovuşturma aşamasına gelinmiştir.

Çocuğun açık ifadelerine ve alınan raporlara rağmen, yaşamış olduğu travmayı tazelemekten imtina etmeyen bir yargı sistemi ile karşı karşıyayız maalesef. Şöyle ki; istismara uğrayan çocuğun yasal uygun şartlarda soruşturma ve kovuşturma aşamasında bir sefer dinlenmesi yasa gereği yetmesine rağmen, çocuğun bu sefer de duruşma salonunda heyet tarafından - ne fiziki ne de pedagojik uygun bir ortam yaratılmayarak-, tekrar dinlenilmesine karar verilmiş durumda. Oysa bu karar, çocuğun tacizini yeniden yaşatmak ve yaşamış olduğu travmayı 4 yıl sonra tekrar yaşatır hale getirmekten başka bir şey olarak tanımlanamaz. Yasal uygun çerçevede dinlenmiş, Adli Tıp raporları mevcut olmasına rağmen, bu tavır, çocuğun değil, sanığın haklarına öncelik vermekten başka bir tutum olarak algılanamaz.

Görülen bu tür davalarda, suçtan zarar göreni ve ona destek olan yakınlarını yanlız bırakmamak, adil bir yargılamanın sağlanması için kamuoyu oluşturmak dayanışmanın esasıdır.

3. Celse (Duruşma), SALI günü, 27.03.2018 tarihinde saat 9.30'da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecektir. 
Bodrum Yarımadasında bulunan tüm Kadınları dayanışmaya çağırıyoruz.

#ErkekAdaletDeğilGerçekAdalet gerçekleşene kadar, dayanışmadan ve mücadale etmekten vaz geçmiyoruz!
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği


Yorumlar