#CocukİstismarınıDurdurun

#BodrumKadınDayanışmaDerneği'nin paydaşı olduğu Kadın Koalisyonu / Women's Coalition - Turkey'nun açıklaması!
Çocuk istismarını durdurun!
Çocuklara yönelik cinsel istismarın ve şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Sadece son birkaç haftada Batman’da, Erciş’te, Heybeliada’da, Adana’da, Esenyurt’ta, Tire’de, Kilis’te, İslahiye’de çok sayıda çocuğun cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı.
Ancak bu olayların yeterince soruşturulmadığı, faillerinin cezalandırılmadığı aksine üstünün örtüldüğü, bir süre saklandığı hatta cezasız kaldığını görüyor ve biliyoruz.
Oysa devletin çocuk istismarının önüne geçebilmek ve çocuklara yönelik tam bir koruma sağlayabilmek için yasal olduğu kadar idari, denetimsel ve eğitimsel sorumlulukları da vardır.
Geçen hafta TBMM genel kurulunda HDP tarafından getirilen ve CHP ve MHP tarafından da desteklenen kadına ve çocuğa yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve istismara dair bir meclis araştırması açılması talebi AKP’li vekiller tarafından reddedildi.
Bugün, Meclis’e “çocuklara yönelik cinsel istismarın ve şiddetin önlenmesi ve çocukların fiziksel, ruhsal, sosyal iyileşmelerinin sağlanması ve Türkiye’nin uluslararası çocuk hakları sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için gerekli yasal ve idari tedbirlerin alınması, bu vakaların toplumsal nedenlerinin ortaya çıkarılması amacıyla bir araştırma teklifi” daha gelmesini bekliyoruz.
Meclis’teki tüm milletvekillerinin çocuk istismarının durdurulması yönünde etkin olabilecek bir araştırma komisyonunun acilen kurulması teklifini hayata geçirmek üzere sahiplenmesini istiyoruz.
Kadın Koalisyonu





Yorumlar