Karaman Ensar Vakfın'da gerçekleşen Çocuk istismarına dair açıklama

Basına ve Kamuoyuna:
Karaman'da bulunan Ensar Vakfı ve Kaimder'e bağlı yurt ve evlerde 3 yıl süre ile ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunulması ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu "Cinsel istismara bir kez rastlanılması Ensar Vakfını karalamaya gerekçe olamaz" diyor.

Olay ilkokul çağında bir çocuğunun okula gitmek istememesi üzerine ablası tarafından psikiyatrise götürülmesi ve "okullarda hayvan pornosu izlettiriliyor" demesi üzerine ortaya çıkıyor, cinsel istismar 3 yıl boyunca Ensar Vakfına ait evlerde 40 ve üstü sayıda çocuğa defalarca uygulanıyor.

AKP'nin muhafazakar ve dindar nesil yetiştirme talebiyle taçlandırdığı bu eğitim kurumları aslında ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar için ev ve yurt açılması yasalar tarafından yasaklanmış olmasına rağmen bizzat Cumhurbaşkanı ve ailesi, Başbakan ve diğer hükümet yetkilileri tarafından desteklenmekte ve korunmaktadır. TBMM'de muhalefet partilerin önerilerine rağmen aynı erkek egemen yöntem ile TBMM'de çocuk istiamarını engelleme komisyonu kurulma talebi AKP tarafından engellenmeye çalışılmıştır. AKP, kamuoyu ve muhalefet partilerinden gelen tepki üzerine komisyon kurma engelleme girişimini geri çekmek zorunda kalmıştır.

Biz kadınlar diyoruz ki; koruduğunuz, kolladığınız erkek iktidarı, çocuklar ve kadınlar üzerinde sistemli değersizleştirme politikasıdır. Aile ve Sosyal Politiklar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun olayla ilgili açıklaması suçtur. Suça maruz kalanı değil, faili ve kurumu korumaktadır.

Bu olayda çocuklar cinsel istismar suçuna maruz kalmışlardır. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ensar Vakfı bu yaşanan olayda bilfiil sorumludur.

Erkek egemen sistem ile mücadele eden kadınlar olarak bu davanın müdahili, takipçisi olacağız ve örtbasın oluşmasına asla izin vermeyeceğiz!

Yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getirmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile birlikte tüm sorumluların kurumlarından ve Bakanlıklarından istifasını bekliyor ve talep ediyoruz. 27.03.2016
‪#‎AileBakanıİstifa‬
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği

Yorumlar