Acil Eylem: 28 Eylül'de saat 13.30 14.30 arasında Bodrum Belediyesi karşısında ki Özgürlük Meydanında BARIŞ İÇİN ve KADINLARIN ganimet algısına karşı sesimizi yükseltiyoruz!


BARIŞ BÖYLE OLMAZ!

BARIŞ İÇİN, KOBANÊ İÇİN, 28 EYLÜL’DE KATLİAMA KARŞI KADIN DAYANIŞMASINA!
Bodrum Belediyesi karşısında ki ÖzgürlükMeydanında saat 13.30 -14.30 arasında kadınlar #barisboyleolmaz diyerek Rojava kadınları ile dayanışıyor!!!

“BARIŞ BÖYLE OLMAZ!” demek için Türkiye’nin her köşesinde, ve hatta Dünya genelinde kadınlar olarak 28 Eylül Pazar günü sokaklardayız!

BARIŞ İÇİN, KOBANÊ İÇİN, KATLİAMA KARŞI SINIRLARI AŞAN KADIN DAYANIŞMASINI ÖRÜYORUZ!

IŞİD çetesi , Rojava’nın Kobanê kantonuna dönük üç koldan yeni bir saldırı başlattı. Türkiye sınırının hemen güneyinde yine savaş var. Bu saldırının sonucunda çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. Direniş ve direnişe katılımlar sürerken, bir yandan devlet sınırda halka gazla ve tazyikli suyla saldırıyor.

Ve kadınlar yine savaşın ortasında, yine yollarda, bedenleri yine savaş alanına dönmüş durumda. Kadınlar, ailelerini, doğup büyüdükleri toprakları korumak için ellerine silah da aldılar, herkesi bu vahşete karşı ayağa kalkmaya da çağırdılar.

Bu çağrıları duyan biz kadınlar IŞİD’in ve onu besleyen iktidarların zihniyetinin hepimize, bedenlerimize doğrudan bir tehdit olduğunun farkındayız. Bununla beraber, bu saldırının aynı zamanda barışı, Türkiye’deki çözüm sürecini hedef aldığını da görüyoruz. IŞİD’e Türkiye üzerinden iktidarın sağladığı gözlemlenen, ve Kobanê’ye vahşet olarak, ölüm olarak dönen destekle çözüm sürecinin beraber yürütülemeyeceğini biliyoruz. Savaşı sınırın güneyine kaydırmakla barış olmaz! IŞİD'in kadınları esir pazarlarında satmasına göz yuman bir zihniyetle barış olmaz! İşte bu yüzden kadınları katleden, köleleştiren zihniyet karşısında barış için güçlü bir kadın dayanışması kurmaya ihtiyacımız var!

Barış talebimizi daha güçlü şekilde dillendirebilmek için çok sayıda kadın örgütü, ve siyasi partilerden, kitle örgütlerinden kadınlar olarak bir araya geldik. Sınırların iki yakasından gelen kadın seslerinin ve sınırları aşan öfkemizin sorumluluğunu taşıyan bir yerden; Türkiye’nin her yerini bir barış noktasına çevirmek ve barış için baskı oluşturmak için eş zamanlı bir eylem planı üzerine konuştuk. Türkiye’nin her köşesinden barış için güçlü bir sesin çıkmasının vakti geldi, hatta geçiyor. Bu yüzden, özellikle kadınlar olarak bize yönelen bu tehdide karşı birlikte ses çıkarıyor, hep beraber savaşın önünde duruyor, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Eskişehir’de, Adana’da, Bodrum’da, Urfa’da, Kocaeli’de, hatta Stockholm'de barış için sokaklara dökülüyoruz! Bunca uluslararası senaryonun hayata geçtiği Ortadoğu’da savaşın coğrafi olarak uzağında olmak, bu savaşın dışında olmak anlamına gelmediği için, kadınlar dünya genelinde de BM’ye, Türkiye hükümetine, ve kendi hükümetlerine seslenen eylemler için hazırlık yapıyor! 

Yorumlar