DUYURU: TOPLUMSAL CİNSİYET ATÖLYESİ * 25.05. - 26.05.2013 *


Sevgili Kadınlar,
25 Mayıs 2013 Cumartesi, tam gün, Gümüşlük Akademisi’nde “Toplumsal Cinsiyet” başlıklı eğitim;26 Pazar günü ise, BKDD’de, Dernek lokalimizde “Feminist Yordam: Feminizmde ilişki, ilişkilenme ve örgütlenme” üzerine yarım günlük bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Eğitimler atölye çalışması olarak yapılacak.
Eğitim, İstanbul’dan,  Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) eğitimcilerinden Gülnur  arkadaşımız tarafından verilecek.   
Çalışmalarıyla Türkiye kadın hareketinde varlık gösteren, dikkatle izlenen Derneğimizin ve tek tek her birimizin bu temel eğitim çalışmasından yararlanacağımıza olan inancımızla katılımınızı bekliyoruz.  Katlımak isteyen arkadaşlarımız lütfen en kısa sürede bize bildirirlerse eğitimci arkadaşımıza ön hazırlıklarını yapması için zaman tanımış olacağız.  (Gülnur bizden hem sayı hem de isim bildirmemizi rica ediyor.  Ancak, çalışmanın verimliliği için katılımcı sayısının 20’yi aşmaması gerekiyormuş)    
Toplumsal Cinsiyet atölyesinin ana fikrini ve amacını Gülnur kısaca şöyle özetliyor:
“Toplumsal cinsiyet atölyesinin temel amacı toplumsal cinsiyetin hayatımızdaki belirleyiciliğini çeşitli gündelik dinamikler üzerinden anlamak, yorumlamak ve çalışma yürütülen ilin değişkenleri doğrultusunda alternatifler oluşturmaktır.
Atölyede kadınlık erkeklik rolleri ve bu rollerin davranışlar, kurumlar, politikalar yoluyla yeniden üretimi; kadının görünmeyen emeği ve bunun kadınlara yönelik politikalarla ilişkisi; güzellik, sağlık ve cinselliğimiz açısından bedenimiz ve örgütümüzde/kurumumuzda feminist çalışma olanakları ele alınmaktadır.
·         Atölye içeriğinin nihai hali çalışma yapılan kurumun değişkenlerine, kişilerin dağılım özelliklerine ve süreye göre oluşturulmaktadır.
·         Atölye “kadının insan hakları eğitimi” olarak düşünülmemeli, atölyede hak ve eşitlik temelli anlatımlardan ziyade özgürlük ve politika temelli uygulamalara yer verilmektedir.”

Gülnur’un gönderdiği program akışını aşağıda sunuyoruz.

25 Mayıs 2013 Cumartesi
10:00
Yöntem ve içeriğe dair bilgilendirme
10:05
Tanışma ve beklentilerin alınması
10:20- 11:30
Kadınlık ve Politika İlişkisi: “Özel Olan Politiktir” Ne demek? 
12:10- 13:00
Kadınlığın ve Erkekliğin İnşası-Hayat Ağacı (uygulamalar ve tartışma)
13:00-14:00 ARA
14:00-15:00
Cinsiyetçi İşbölümü Ve Roller           
15:00-15:30
Ev İçi Şiddet
15:30-15:00
Bedenimiz ve Biz (Güzelli sağlık ve cinsellikte cinsiyet ve alternatif örnekler)

26 Mayıs 2013 Pazar
10:00-12:00
Feminist Yordam: Feminizmde ilişki, ilişkilenme ve örgütlenme
12:00-12:30 ARA
12:30- 14:00
 GENEL TARTIŞMA
NELER YAPABİLİRİZ?
Evimizde, çevremizde, örgütümüzde, şehrimizde, feminist harekette?

25.05.2013, CUMARTESİ GÜNÜ ATÖLYE ÇALIŞMASI SAAT 10:00'da BAŞLAYACAKTIR.EN GEÇ SAAT 9:45'de ORADA OLABİLİRSEK ÇALIŞMAYA SAATİNDE BAŞLAYABİLİRİZ.
15 TL karşılığında AKADEMİ'DE ÖĞLE YEMEĞİ YEME İMKANIMIZ OLACAKTIR. 
AKADEMİYE ULAŞIM İÇİN AŞAĞIDA BULUNAN BİLGİLERDEN FAYDALANABİLİRSİNİZ. 
BilgiBodrum-Turgutreis anayolundan, Ortakent, Yahşi ve Gürece'yi geçtikten sonra Gümüşlük - Dereköy - Peksimet istikametine doğru sağa sapılır. Peksimet köyü yeldeğirmeninin bulunduğu tepedeki sağ virajda, Gümüşlük Akademisi levhasından sola dönülür. Turgutreis'ten Kadıkalesi, Club Armonia içinden Peksimet Boğazı'ndan Bodrum yoluna çıkılarak ulaşılır. Yalıkavak, Gölköy ve Türkbükü'nden Ortakent üzerinden Bodrum - Turgutreis yoluna çıkılarak, ya da Yalıkavak - Gümüşlük sahil yolu Bodrum istikametine doğru takip edilerek varılır.







26.05.2013, PAZAR GÜNÜ ATÖLYE ÇALIŞMASI SAAT 10:00'da BKDD'de BAŞLAYACAKTIR.
Adres: Şeref Konday İş Hanı No. 57/7
(Otogar / Tansaş arkası) Bodrum
Atöyle çalışmasına saatinde başlayabilmemiz için gecikmeksizin gelinmesi rica olunur.

Sevgilerle
BKDD




Yorumlar